Nyrkkeily

Hukkanen tyrmäsi verta vuotaen – ”Piti lähteä lyömään kaveri ulos”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Ville Hukkanen palasi näyttävästi kehään 1,5 vuoden sairauslomalta.
Ville Hukkasen rystyset on leikattu kahdeksan kertaa. Se ei ole ihme, sillä 22-vuotias lahtelainen lyö hirvittävän kovaa.

Hukkanen palasi Helsingin SM-kisoissa 1,5 vuoden tauolta, jonka syynä olivat jatkuvat käsivammat. Ennakkosuosikki voitti sarjan 81 kiloa Suomen mestaruuden, mutta ei ilman ongelmia.

Hukkanen löi heti loppuottelun alkuhetkillä päänsä yhteen vastustajansa Jere Jokisen kanssa. Hukkasen silmäkulmaan avautui verta vuotava haava, ja hän pelkäsi häviävänsä ottelun sen takia.

– Heti ensimmäisessä tilanteessa tunsin, kuinka verta alkoi vuotaa. Minun piti lähteä lyömään kaveri ulos, Hukkanen kertoi.

Hetkeä myöhemmin Hukkasen raju vasen koukku pudotti Jokisen kanveesille. Jokinen nousi ylös horjuvin jaloin, ja kehätuomari antoi hänen jatkaa ottelua. Hukkanen hyökkäsi hurjasti päälle, ja hetkeä myöhemmin kehätuomarin oli pakko päättää ottelu.

Hukkanen kuulutettiin voittajaksi ja Suomen mestariksi teknisellä tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä.

– Kädet kestivät aika hyvin, Hukkanen kertoi tärkeimmän.

Hukkasen tavoitteena ovat kesän EM-kilpailut ja Euroopan kisat. Niiden kautta hän pyrkii saavuttamaan paikan Qatarin MM-kilpailuihin, joissa jaetaan ensimmäiset olympiapaikat.

Lukuisat silmäkulmavammat värittivät SM-turnausta. Pääsuojat poistettiin miesten amatöörinyrkkeilystä viime syksynä, ja sen jälkeen silmäkulmavammat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.

Loppuotteluiden suurin yllätys nähtiin sarjassa 75 kiloa, kun Amin Asikaisen valmentama Ilari Kujala kukisti ennakkosuosikki Dmitro Tretjakin tuomariäänin 3–0.

Maanantain loppuottelut:

60 kg: Jesse Jouhki RSG – Joonas Virkki HUS 3–0

64 kg: Amin Nuri HeKo – Lev Kolyasin STB 3–0

69 kg: Antti Hietala TTN – Ilya Kolyasin STB 3–0

75 kg: Ilari Kujala KNK – Dmitro Tretjak KoVo 3–0

81 kg: Ville Hukkanen LaKa – Jere Jokinen HUS TKO 1. erä

91 kg: Tomi Honka VN – Jarkko Ojapalo LaKa 3–0

+91 kg: Gennadi Mentsikäinen RSG – Toni Hilden TTN TKO 3. erä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt