Eva Wahlströmin rajusta tarinasta tekeillä elokuva

Julkaistu:

Nyrkkeily
Nyrkkeilijä Eva Wahlström on sopinut tuoreen kirjansa viemisestä valkokankaalle.
Eva Wahlström allekirjoitti sunnuntai-iltana elokuvaoption tuottaja-ohjaaja Maarit Lallin kanssa. Lallilla on yksinoikeus alkaa työstää Wahlströmin tuoreesta Rajoilla-kirjasta elokuvaa.

Kirja kertoo Wahlströmin ammattinyrkkeilyurasta ja kamppailusta vakavien sairauksien kanssa.

– Sopimus tarkoittaa, että voin lähteä etsimään rahoitusta elokuvalle. Olen täysin optimistinen sen suhteen, että rahoitus järjestyy, Lalli sanoo.

– Kirja hurmasi minut. Se on klassinen sankaritarina, äärettömän kauniisti kirjoitettu. Siinä on jollakin ainutlaatuisella vivahteella käsitelty aihe, joka jättää lukijan miettimään ihmiselämää.

Wahlström kävi jo ensimmäisen kirjansa jälkeen keskusteluja elämäntarinansa filmatisoinnista, mutta sillloin sopivaa kumppania ei löytynyt.

– Olen suhtautunut asiaan pikkuisen varauksella, koska pelkään että elokuva alkaa elää omaa elämäänsä. Mutta kun tapasin Maaritin, heräsi luottamus häneen heti, Wahlström kertoo.

– Koin tärkeäksi, että saan jakaa ajatuksiani myös elokuvan kautta.

Lallin ensimmäinen pitkä elokuva Kohta 18 voitti parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen ja parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinnon 2013. Nyrkkeily on hänelle vieras aihepiiri.

– Olen kerran ollut katsomassa nyrkkeilyottelua, ja se sattui olemaan Evan ottelu. Tunnelma oli absurdi, kun istuimme syömässä valkoisilla liinoilla katetulta pöydältä ja kehässä veri lensi, Lalli kertoo.

– Ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse tuntea aihepiiriä entuudeltaan. Nyt alkaa opiskelu. Voi olla parempikin, että tulen ulkopuolelta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt