Suomalainen olympiasankari on kuollut

Julkaistu: , Päivitetty:

Nyrkkeilyn olympiamitalisti Jorma Limmonen on kuollut. Rooman olympiakisoissa 1960 pronssia voittanut Limmonen menehtyi tiistaina pitkäaikaisen sairauden murtamana kotonaan.
Limmonen oli kuollessaan 78-vuotias.

Helsingissä syntynyt Limmonen otteli 57 kilon sarjassa. Kymmenellä Suomen mestaruudellaan Jomi oli aikansa menestynein suomalaisnyrkkeilijä SM-tasolla.

Hän voitti kymmenen Suomen mestaruutta vuosina 1953-1964 ja neljä Pohjoismaiden mestaruutta. Hänen uransa kirkkain saavutus oli 57-kiloisten pronssi Rooman olympiakisoissa 1960.

Limmonen hävisi välierässä olympiakullan voittaneelle Franco Mussolle.

Limmonen osallistui vielä Tokion olympiakisoihin 1964, mutta hävisi toisella ottelukierroksella. Kolmaskin olympiaedustus olisi ollut menestyksen perusteella mahdollinen jo 1956, mutta tuolloin TUL:n nyrkkeilijöillä ei ollut asiaa Suomen edustajiksi.

Limmonen päätti aktiiviuransa Tokion kisoihin, mutta jatkoi vuosikaudet nyrkkeilyn parissa valmentajana ja toimittajana. Työuransa Limmonen teki Veikkauksen palveluksessa.

Helsingin Tarmon kasvatti eli nyrkkeilylle. Aktiiviuransa jälkeen Limmonen kirjoitti lajista montakymmentä vuotta omintakeisella ja lämminhenkisellä tyylillään mm. Ilta-Sanomiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt