MAINOS


Tämän osion kaikki artikkelit ovat Nissenin mainosaineistoa.

Tämän osion kaikki artikkelit ovat Nissenin mainosaineistoa.
MAINOS Nissen

Mitä aurinkolasiostoksilla kannattaa huomioida? Poimi asiantuntijan vinkit

Julkaistu:

Parhaan hyödyn aurinkolaseista saa valitsemalla ne käyttötarkoituksen mukaan. Mieti, mihin ensisijaisesti laseja tarvitset: autoiluun, urheiluun, vesille vai normaaliin kaupunkikäyttöön?
Aurinkolaseja ostaessa kannattaa käyttää hieman aikaa sopivan mallin löytämiseksi, jotta lasit tuntuvat miellyttäviltä ja toimivilta mahdollisimman pitkään. Ja tietysti myös ulkonäöllä on väliä. Kokosimme vinkit aurinkolasiostoksia varten Nissenin asiantuntijan, optikko Jouni Dufvan johdolla.

1. UV-suoja on tärkein.

-Ilman UV-suojaa lasit ovat lähinnä koriste. Nissenin liikkeissä kaikki myytävät mallit sisältävät 100 % UV-suojan, ja tämä on mielestäni tärkein kriteeri laseja hankittaessa.

UV-suojan lisäksi on hyvä huomioida häikäisysuoja. Tummemmat linssit poistavat enemmän häikäisyä kuin vaaleat. Aurinkolasilinssit ovat useimmiten vihreitä tai harmaita, sillä ne toistavat ympäristön värit luonnollisempina kuin muut värit. Urheiluun tarkoitetuissa laseissa paljon käytettyjä värejä ovat ruskean, keltaisen ja punaisen sävyt, sillä ne korostavat kontrastieroja ympäristössä. Myös trendikkäät peililinssit vähentävät mukavasti häikäisyä.

2. Älä osta aurinkolaseja sovittamatta!

-Aurinkolasien ostaminen netistä sovittamatta on aina arpapeliä. Pelkät kuvat eivät kerro, miten lasit tulevat omille kasvoille asettumaan. Tärkeää on istuvuus nenälle sekä lasien asettuminen oikeaan kohtaan kasvoilla.

Nykyään valikoimista löytyy lukematon määrä kokovaihtoehtoja – esimerkiksi klassisesta Ray-Ban Aviatorista löytyy kokoja joka lähtöön.

-Harvalle lasit istuvat suoraan hyllyltä poimittuina – siksi optikkoliikkeessä taivutetaan sangat asiakkaan kasvojen mukaisiksi. Sankojen oikea säätö ja taivutus varmistavat, että lasit istuvat napakasti.

Sankojen taivuttelu ei rajoitu vain metallikehyksiin, sillä myös muovisia sankoja voi lämmitettyinä muotoilla.

-Halpoja markettilaseja ei voi taivutella, sillä tässäkin asiassa materiaalin laatu ratkaisee.

Aina ei omiin kasvoihin sovi lainkaan se malli, joka eniten kiinnostaa tai näyttää kuvissa hyvältä. Ideaalia olisi, että aurinkolasien malli olisi päinvastainen kasvojen malliin nähden.

-Yleinen ohjenuora on, että kannattaa rikkoa linjoja. Pyöreille kasvoille sopivat kulmikkaat mallit ja jykeväleukaiselle puolestaan pehmeämmät linjat.

3. Autoilijan kannattaa valita polarisoidut linssit

Polarisoituja linssejä suositellaan erityisesti autoilijoille ja urheilullisia aktiviteettejä harrastaville.

-Polarisoidut linssit helpottavat näkemistä kirkkaalla säällä ja auringon heijastuessa veden tai märän asfaltin pinnasta.

Polarisoidut linssit auttavat myös näkemään värit ja kontrastit paremmin. Tavallinen aurinkolasi vaimentaa auringon häikäisyä, mutta polarisointi poistaa vaakatason pinnoista tulevat heijasteet täysin.

-Kun meno on kovaa, kannattaa kiinnittää huomiota lasien malliin. Etupinnasta kaarevat mallit eivät päästä aurinkoa silmille mistään välistä. Erityisesti urheiluun tarkoitetut lasit pysyvät myös erikoismuotoilunsa ansiosta paremmin päässä.

Vesiurheilulajeihin kannattaa hankkia mahdollisimman suuret linssit, jotka suojaavat silmiä auringolta, tuulelta ja vedeltä kaikista mahdollisista suunnista.

4. Aurinkolaseja saa myös vahvuuksilla

-Laadukkaista aurinkolaisesta ei ole tietenkään hyötyä, jos mitään ei näe. Onneksi suurimman osan aurinkolasimalleista saa nykyään omilla vahvuuksilla varustettuina.

Ei kannata siis turhaan siristellä. Aurinkolasit omilla vahvuuksilla ovat tärkein varuste silmälasien käyttäjälle aurinkoisina päivinä. Myös trendikkäitä pelilinssejä saa nykyään omilla vahvuuksilla.

Alla olevalla testillä voit kartoittaa, millaiset aurinkolasit sopisivat juuri sinun makumieltymyksiisi.

Jos testi ei näy oikein, voit tehdä sen myös täällä.

MAINOS Nissen
Lue myös:

MAINOS