MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Tukholman kesä on katutaidetta ja hyvää musiikkia

Julkaistu:

MAINOS Tukholman kesä tulvii tapahtumia: puistoteatteria, näyttelyitä ja festivaaleja. Tiesitkö, että Gröna Lundin huvipuistossa järjestetään paljon konsertteja ja Kungsträdgårdenissa isot katutaidefestivaalit?
Stockholm Street Festival – katujen kunkuilleSthlm Urban Art on osa katufestareita, joissa viisi taiteilijaa saa maalata sydämensä kyllyydestä graffitteja ja 3D-kuvia. Kun osun kohdalle, paikalla on Vickan, jolla on niin siistejä tatuointeja käsivarressa että! Löydän hänen Instagram-tilinsä, ja wau. Ei mikään turha tyttö.


Belgialainen Andréanne Thiboutot aloitti esityksensä hitaasti ja kesti hetken ennen kuin hän pääsi kunnolla alkuun, mutta sitten, huh! Hulahula-vanteet menivät ylös, alas, ympäri ja ihan miten ja minne vain. Täydet pisteet, itse saan vanteen pyörimään vain hetken ennen kuin se tipahtaa.


Argentiinalainen Mencho Sosa oli alun perin ammattijalkapalloilija, joka jatkoi uraansa yhdistämällä yhden intohimon toiseen, eli huumoriin ja sirkustaitoihin. Nyt hän naurattaa yleisöä hauskoilla jalkapallotempuilla. Kadehdin sitä luontevuutta naisessa, joka vedettiin show’hun mukaan. Hän lähti vapaaehtoisesti ja huumorilla mukaan. Itse yritin olla huomaamaton, jotten joutuisi ”lavalle” kaikkien eteen.


Stockholm Street Festival, Kungsträdgården

Gröna Lund – biletyspaikka vailla vertaa

Huvipuisto Gröna Lund on niin kauniin vehreä, kompakti ja kodikas. Laitteet ovat pitkälti samoja kuin Helsingin Linnanmäellä tai Kööpenhaminan Tivolissa, mutta tunnelma täällä on jotakin aivan muuta. Ihmiset tulevat tänne viihtymään, syömään, juomaan ja vaan oleskelemaan.


Tiesitkö, että Gröna Lund on myös konserttipaikka?Gröna Lundin konserttilavalla ei ehkä nähdä niitä isoimpia nimiä, mutta kiinnostavia artisteja ja bändejä kyllä: Iggy Pop (24.8.), Bo Kaspers Orkester (8.9.) ja Backyard Babies (16.9.). Tänään vuorossa oli brittiläinen Bloc Party, ja he nostivat fiiliksen kattoon. Eihän siinä paikallaan voinut seisoa.


PS. Paikalle kannattaa tulla jo ennen kuutta, koska konsertti-iltoina sisäänpääsymaksua korotetaan tuntuvasti klo 18–20.30. Jos tiedät, että haluat useampaan konserttiin kesän aikana, voit myös ostaa kertamaksullisen sesonkilipun, jolla pääset sisään useamman kerran.

Gröna Lund, Lilla Allmänna Gränd 9

Tsekkaa Tukholman tapahtumat >>

Kuvat ja videot: Tuukka Ervasti

MAINOS
Lue myös:

MAINOS