MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Onko elämäsi mustavalkoista? Saat siihen väriä Tukholman vintageliikkeistä

Julkaistu:

MAINOS Vintagevaatteiden shoppailu on silkka ekoteko – kaupan päälle saat väriä elämääsi! Tukholman Södermalm on laadukkaiden vintagevaatteiden aarreaitta. Kivenheiton päässä toisistaan sijaitsevat Judits, Beyond Retro, Emmaus sekä Myrorna.


Pala Lontoota Tukholmassa – Beyond Retro

Oh, ihan kuin olisin siirtynyt Lontoon Camdeniin! Beyond Retro (brittiläinen vintageketju) Brännkyrkagatanilla on iso ja täynnä ihania ja vähemmän ihania käytettyjä vaatteita: farkkuhameita, mauttomia kukkapaitoja, hienoja mekkoja, hattuja, kenkiä...


Sovitin vinon pinon mekkoja, mutta suurin osa niistä oli minulle vyötäröstä liian kapeita. Ihastuin yhteen raidalliseen mekkoon, mutta se oli liian lyhyt. Minulla on kyllä pokkaa käyttää aika pitkälti mitä vaan, mutta tämä oli todellakin hyvin lyhyt. Vaikka olisi paksut sukkahousut alla, se oli lyhyt. Mekon linja pidensi sääriä kauniisti, sillä se loppui niin lähellä vesirajaa. Ja jos olisi laittanut kunnon korkkarit jalkaan! Ah. Mutta rekkiin se sai jäädä.


Yksi sinapinkeltainen hame osui silmiin, kun olin juuri lähdössä. Se taas oli liian iso, ja olisin toki voinut kaventaa sitä vyötäröstä, mutta se tuntuu aina turhalta vaivalta. Joudun kuitenkin aina (aina!) lyhentämään ostamiani housuja.


Beyond Retro, Brännkyrkagatan 82, www.beyondretro.com

Aarreaittojen aarreaitta - Judits

Tältä vintagekaupan pitäisi näyttää. Valikoidusti tuotteita, jaoteltu väreittäin. Yhdessä nurkassa mustat nahkatakit ja housut, vastapäätä kreeminväriset kašmirneuleet… Mekkoja, hameita, paitoja, toppeja, laukkuja ja kokonainen seinä täynnä kenkiä. Hienoja vaatteita!


Judits oli minulle uusi tuttavuus, vaikka se on jo kauan ollut olemassa. Ensimmäisellä kerralla liikkeessä käydessäni löysin upeat Tiger of Sweden -nahkahousut satasella. Toisella kerralla en ostanut mitään, en tiedä miksi!

Isabel Marantin ruskea nahkahame niiteillä oli aivan törkeän hieno ja hintava (myös käytettynä), joten tyydyin vain hipelöimään sitä. Tunsin pehmeän nahan sormieni alla. En viitsinyt edes kokeilla, koska en kuitenkaan olisi ostanut sitä. Silloin voin yhtä hyvin jättää kokeilematta, jotta en vahingossakaan rakastu vaatteeseen.


Sen sijaan sovitin liudan mekkoja, merkittömästä fiftarityylisestä aina Tory Burchin kaftaanimalliseen juhlamekkoon. Eniten tykkäsin vaaleanpunaisesta fiftarimekosta. Se istui hyvin. Mutta en keksinyt sille mitään järkevää käyttöä. Vaikka nyt näin jälkikäteen kun ajattelen sitä, se olisi kyllä sopinut mihin tahansa kesäjuhlaan. Ja töihin. Ja kevätterassille. Ja… Argh. Miksi en ostanut?


Myös See by Chloe -silkkimekko oli upea, sillä olisi ollut monta käyttötarkoitusta. Se olisi sopinut sekä kevääseen että talveen, mutta tuntui liian kalliilta. Onhan Juditsin tuotteilla hintaa, mutta täällä shoppailee kyllä mielellään ja tekee löytöjä. Tule avoimin mielin ja ilahduta itsesi.

Judits, Hornsgatan 75, www.judits.se

Myrorna – kaksi kerrosta käytettyjä aarteita

Myrorna on Ruotsin suurin käytettyjen vaatteiden ketju. Myrornan liikkeistä löytyy mitä vain: kalusteista keittiön piensisustukseen, karseista 80-luvun muotikokonaisuuksista melkein jopa trendikkäisiin vaatteisiin (ainakin hipsteritrendikkäisiin), ja upeista aurinkolaseista isoihin koruihin.

Olen käynyt useammassa Myrorna-liikkeessä, mutta lempparini on Hornsgatanilla Juditsia vastapäätä sijaitseva liike. Sovitin tarkoituksella pelkästään mekkoja, koska halusin löytää toimivan duunimekon.


Ihanan hippimekon ja muutaman muun enemmän tai vähemmän oudon mallin jälkeen löytyi tyköistuva mekko, joka oli hyvin laskeutuvaa trikoota ja malliltaan muotoja nuoleva; näytin oikeasti aika hyvältä siinä! Löysin myös hienot punaiset kengät, jotka sopivat mekkoon ja olivat mukavat jalassa. Harmi kyllä, ne olivat jokseenkin kuluneet.

Myrorna, Hornsgatan 96, www.myrorna.se

Emmaus Stockholm – kellari täynnä vintagevaatteita

Emmauksella on kaksi kauppaa Tukholmassa, ja ne molemmat sijaitsevat Peter Myndes Backe 8:ssa, Slussenin vieressä. Tänne on lyhyt matka Viking Linen terminaalilta, joten shoppailla ehtii vaikka laiva olisi muutaman tunnin myöhässä syysmyrskyn takia. Kokemusta on... Toki täällä saa helposti vietettyä tunnin jos toisenkin, joten kannattaa pitää kelloa silmällä, mikäli haluaa ehtiä takaisin laivalle viimeistään klo 16.


Acnen T-paita, nahkavyö, retrohenkinen Pepsi-paita… Lista kaikista Emmaus-löydöistäni on pitkä. Rakastan käydä täällä, vaikka yläkerran myymälä onkin aika kolkon näköinen. Halpatuotannon seassa piileskelee merkkivaatteita, ja jos jaksaa plärätä kaikki läpi, löytää oikeita helmiä. Kellarikerroksessa on vintageosasto, jossa on merkkivaatteita ja vanhoja vaatteita 50-, 60- ja 70-luvulta, merkkikenkiä, koruja…


Emmaus, Per Myndes backe 8, www.emmausstockholm.se

Kuvat ja video: Tuukka Ervasti

Mitä pidit artikkelista? Kerro klikkaamalla allaolevaa linkkiä ja voit samalla osallistua S-Ryhmän lahjakortin arvontaan.

Kyselyyn ››Tukholma on hipstereiden taivas; katso lisää vinkkejä kiinnostavista kohteista. Lue lisää myös Ruotsin kiinnostavimmista klassikkomerkeistä.

Lue lisää Tukholmasta >>
MAINOS
Lue myös:

MAINOS