MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Tukholma hemmottelee aasialaisten makujen ystävää

Julkaistu:

MAINOS Tukholman ravintolamaailma tarjoaa lukuisia erikoisuuksia, joita ei Suomesta saa. Juuri nyt aasialainen ruoka on kaikkien huulilla!
Barbro – taivaallisen hyvääEn voinut vastustaa kiusausta – Barbroon oli pakko palata. Ravintolan friteeratut mykyt eivät pettäneet tälläkään kertaa. Siis miten ihmeessä täällä saadaan ruoasta näin herkullista? Piti ihan tavata ravintolan pääkokki Tim Alton ja kysyä häneltä.Yleisesti ottaen en ole varsinainen ruokahifistelijä, mutta hittolainen miten hyvää ruoka täällä on! Barbron sushit, sashimit ja erityisesti friteeratut mykyt ovat täydellisintä mitä olen koskaan syönyt. Rapeus, suutuntuma, korianteri, chilikastike ja majoneesi – kokonaisuus. Jos kuolisin nyt, kuolisin onnellisena.


Kokeilen vielä uutuutena pääkokki Timin lempparia, beef sashimia. Ohuesti siivutettua nautaa, kalakastiketta, hienonnettuja pähkinöitä ja korianteria. Todella hyvää sekin. Kuten myös paikallinen olut.


Ja paikallisella tarkoitan todellakin paikallista. Olut pannaan käsin muutaman korttelin päässä pienissä erissä. Stockholm Brewing Co.:n India Pale Ale – taivaallinen nautinto oluthifistelijälle.


Ravintola Barbro sijaitsee Hornstullissa, Södermalmin toisella laidalla, mutta on todellakin pienen ekstrakävelyn tai metromatkan arvoinen.

Bistro Barbro, Hornstulls strand 13, www.bar-bro.se

Kodikas Nook terminaalin kupeessa

Googlasin Nook-ravintolan jo viime syksynä, mutta silloin en ehtinyt tutustua paikkaan. Myös tällä kertaa tekee hieman tiukkaa, mutta ehdin juuri ennen laivan lähtöä Turkuun.


Tapasin Alexander Bäckmanin, joka on yksi Nookin omistajista. Hän kertoi, että Nookin ruoka perustuu skandinaaviseen ruokaan korealaisella vivahteella.Sain maistaa muutamaa alkupalaa, ja herranjestas miten hyvää! Friteerattu ruusukaali ja makeahko etikkainen chililiemi. Turskapallot ja musta valkosipulimajoneesi. Wow! (Sivunoottina todettakoon kuitenkin, että onneksi olin myöhemmin illalla hytissä yksin, sillä seuralainen olisi saattanut kuolla kaasumyrkytykseen.)


Pääruuaksi saimme lihaa ja kalaa. Molemmat olivat hyviä, mutta tällä kertaa liha veti pidemmän korren. Todella herkullista! Täydellinen kypsyys ja se maku: puhdas, hyvän lihan maku, ei rasvainen, ei kuiva.


Jälkiruuaksi oli basilikajäätelöä. Annos oli kaunis ja maultaankin raikas, mutta ei jättänyt tunnetta, että olisi pakko saada syödä sitä uudestaan. Mutta se friteerattu ruusukaali, voi että!

Nook on kodikas ravintola, joka täyttyy nopeasti, joten pöytävaraus on suotava. Joka ilta ravintolassa on onneksi muutama pöytä myös spontaaneja illastajia varten.


Nook, Åsögatan 176, www.nookrestaurang.se

Kuvat ja videot: Tuukka Ervasti

Mitä pidit artikkelista? Kerro klikkaamalla allaolevaa linkkiä ja voit samalla osallistua S-Ryhmän lahjakortin arvontaan.

Kyselyyn ››Tutustu muihinkin Tukholman ruokatrendeihin – vaikkapa latinokeittiö tai raakaruoka ! Muista myös Tukholman ruokatapahtumat .
MAINOS
Lue myös:

MAINOS