MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Retki Tallinnan esikaupunkiin – ravintola Umamissa syödään omenapuun alla

Julkaistu:

MAINOS Ravintola Umami vaatii matkustamista Tallinnan keskustasta esikaupunkimaisemiin, mutta retki kannattaa. Kesäisin ateria katetaan ulos vanhaan omenapuutarhaan. Jos mahdollista, kannattaa siis ajoittaa vierailunsa omenapuiden kukinta-aikaan!
Umami – herkullisia makuja

Tapaan ravintolan johtajan Els Marian. Upea, intoa täynnä oleva nainen rakastaa selvästi työtään. Ihanaa tavata ihminen, joka pursuaa iloa ja nauru on koko ajan läsnä. Saamme ruokaa, juomaa ja kierroksen talossa.Umami sijaitsee vanhassa villassa ja on toteutettu pieteetillä. Ravintolassa on esillä myytävää taidetta, ja hetken harkitsinkin hankkivani kauniin japanilaishenkisen taulun. Tiesin kuitenkin, ettei sille ole paikkaa kodissani, joten tyydyin ihailemaan.


Yläkertaan on varattu tila varta vasten lapsiperheille. Lasten leikkinurkkaus mahdollistaa vanhemmille rauhallisen ruokailuhetken ilman, että lapsia tarvitsee kaitsea. Ison huoneen seinissä on hienoja maalauksia. Jollain tapaa hermostuttaa: miksi lapset ja lapsiperheet pitää piilottaa omaan huoneeseen? Samalla se on kuitenkin helpottavaa. Ainakaan ei tarvitse miettiä häiritsevätkö lasten leikit muita asiakkaita.


Ulkona puutarhassa linnut visersivät, ilta pimeni ja taivas tummeni mustista pilvistä (sade tuli onneksi vasta kun olimme syöneet, mutta sitä tuli ja kovaa). Liikenteen äänet kuuluivat, mutta eivät häiritsevästi. Jotenkin tunnelma aitojen sisäpuolella oli hyvin seesteinen.


Ruoka oli hyvää, mutta ei tajunnanräjäyttävää. Söin alkupalaksi henkilökunnan äänestyksessä voittaneen suolatun ankan ja hernepyreen. Raikkaan herneen ja tukevan ankan kombinaatio toimi hyvin. Pääruokana oli savustettua viiriäistä (nam!). Savun maku oli voimakas ja vähän peittosi muut maut lautasella.


Melkein parasta antia olivat kuitenkin oluet. Ravintola panee niitä oman reseptinsä mukaan vieraspanimossa. Joistain harvoista muista paikoista niitä saa ostaa. Olisin voinut juoda toisenkin.


Restoran Umami, Kadaka tee 141, Tallinna, www.umamiresto.ee/en

Kuvat ja video: Tuukka Ervasti

MAINOS
Lue myös:

MAINOS