MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Hyvää saa myös halvalla – Tallinnan Kalamaja on kulinaristin mekka

Julkaistu:

MAINOS Trendinenät suuntaavat nyt herkkujen perässä Tallinnan Kalamajaan. Tutustumisen arvoisia ovat ainakin vanhaan teollisuushalliin rakennettu F-Hoone sekä uskaliaasti makuja yhdistelevä Fabrik.
Fantastisen hulppea F-HooneKävin Kalamajassa ensimmäisen kerran tammikuussa 2015. Kiertelin koko päivän ja päädyin vanhan teollisuusalueen keskelle, osoitteeseen Telliskivi 60 a, joka on täynnä ravintoloita ja pieniä designpuoteja. Ravintola F-Hoonen isot ikkunat houkuttelivat minut sisälle. Sain kulhollisen tulista ja hyvää kanakeittoa sekä mielestäni maailman parhaan suklaakeksin — anteliaaseen hintaan.


F-Hoone on rakennettu vanhaan teollisuushalliin ja se on yksi alueen ensimmäisiä ravintoloita. Huonekorkeus on hulppeat kymmenisen metriä ja tila on kunnostettu kauniisti. Ruokansa puolesta voin todella suositella paikkaa kaikille; listalla on niin kasvisvaihtoehtoja kuin lapsille mieluisaa ruokaa. Lisäksi lapsille on leikkinurkkaus, joka toki on ehkä hieman kärsinyt lasten leikeistä ja osa leluista hävinnyt lasten mukana.


Päivisin täällä on paljon äitejä lastenvaunuineen pääosin siksi, että tänne mahtuu hyvin. Lämminhenkinen F-Hoone herää kuitenkin henkiin vasta illalla ja täyttyy nopeasti ruokailijoista ja hengailijoista. Ymmärrän hyvin. Tämä vaan on niin mukava paikka.

F-Hoone, Telliskivi 60a, www.fhoone.ee

Ravintola Fabrik on kaukana tehdasruoastaMukavan oloinen ravintola Fabrik avattiin heinäkuussa 2015. Vaikka se on hieman sivussa, se on kävelymatkan arvoinen. Kesällä täällä on myös iso tuulensuojainen ulkoterassi.

Ilmoitin tulostani etukäteen, ja minulle suunniteltiin oma maistelumenu. Tapasin pääkokki Silver Saan, joka oli tavatessamme hieman ujon oloinen, mutta lämpeni nopeasti, kun sai puhua lempiaiheestaan — ruoasta. Hän kertoi kuinka on tarkkaan valinnut tiiminsä ja kuinka he kokeilevat erilaisia makuja ja rakenteita, kunnes palaset loksahtavat paikoilleen. Näkee, että hän viihtyy. Se teki tästä mieluisan ravintolahetken; täällä ei olla vain töissä — täällä viihdytään ja ruoka on hyvää.Sain alkupalaksi makrillia sekä puna- ja keltajuurta sipulin kera, väliruoaksi maukasta sienikeittoa, pääruoaksi kalaa, jälkiruoaksi hauskan annoksen jogurttijäätelöä, marenkia ja jotakin, joka maistui mämmiltä sekä pieniä keltaisia paloja, jotka pirskahtelevat suussa.

Kaikki oli hyvää, mutta ylivoimaisesti paras oli pääruoka: kuhaa, lehtikaalia, herakastiketta, sitruunageeliä ja paahdettua kvinoaa — todella herkullista! Maut sulautuivat upeasti yhteen ja rakenne toimi. Kovaa, pehmeää, kermaista… Kertakaikkiaan hyvää!


Annokset ovat myös reilun kokoisia, joten nälkä lähtee varmasti. Jos vatsassa olisi ollut tilaa, olisin vielä voinut kokeilla palan kakkua ravintolan kanssa samassa tilassa toimivasta Gustav-kahvilasta.

Fabrik, Vabriku 6, www.fabrik.ee

Kuvat ja video: Tuukka Ervasti

Mitä pidit artikkelista? Kerro klikkaamalla allaolevaa linkkiä ja voit samalla osallistua S-Ryhmän lahjakortin arvontaan.

Kyselyyn ››
MAINOS
Lue myös:

MAINOS