MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Ahvenanmaan ihanat käsityönaiset

Julkaistu:

MAINOS Ahvenanmaa on yhtä kuin hyvää ruokaa, luontoa ja hienoja käsityöperinteitä. Ahvenanmaalla asioista ei tehdä vaikeita - jos jotain ei voi ostaa, se tehdään itse. Esimerkkejä tästä ovat pieni korufirma Oktober sekä taiteilijakollektiivi Salt.
Judys

Judys hantverk & inredning tekee sielulle hyvää. Puodissa on kaunista minne vain katsoo: keltainen kulho sinisillä kuvioilla, mustavalkoraidallinen sarja, joka ihan huutaa ”päästä minut keittiökaappiisi”, sinipilkullisia kulhoja ja vateja, mustia astioita, joita koristavat syysoranssit vaahteranlehdet. Onneksi tänne on melkein pakko tulla autolla!


Judy itse on alun perin brittiläinen. Hän tuli töihin Suomeen, rakastui ja jäi. Ihastuttavaa Judya tekisi mieli pyytää kahville, jotta saisi kuulla kaiken hänen elämästään ja miehistään ja kiinnostuksistaan… Myöhemmin ilmenee tietysti, että meillä on yhteisiä tuttuja. Ahvenanmaa. Niin hellyttävän pieni paikka.

Judys Hantverk & Inredning, facebook.com/Judyshantverk, Hindervägen 1, GölbySalt

Merikorttelit heräävät henkiin kesäisin, vaikka ovatkin auki myös talvella. Astun sisään viiden naisen taiteilijakollektiivin Salt-puotiin, joka pursuaa taidetta, koruja, pieniä laukkuja, mattoja, vaatteita, keittiöpyyhkeitä… Ihania räiskyviä värejä! Tulen hyvälle tuulelle. Ihastun kaikkiin hienoihin kuoseihin.


Yläkerrassa on tilaa viidelle taiteilijalle, joita pääsen heti tapaamaan. He ovat juuri palanneet yhteiseltä aamu-uinnilta ja ovat ihanan freesin oloisia. Ann Granlund tekee kauniita kankaita, Ilse Berg upeita mattoja, Gunilla von Nandelstadt hienoja kankaita ja Siv Linney siroja keramiikkaesineitä. Viides taiteilija Titti Sundblom, kultaseppä, ei ole vielä paikalla, mutta saamme pikakurkkauksen hänen työhuoneeseensa, joka on täynnä kauniita koruja.

Salt, www.salt.ax, Merikorttelit, MaarianhaminaOktober

Oktober on yhden naisen, Anna Karlssonin, korusuunnittelufirma, joka tuottaa uusiokoruja vanhoista materiaaleista ja vaatteista. Vanhaa nahkaa, metallia, käytettyjä patruunanhylsyjä…


Minä olen varsinainen nahkarannekefani ja ihastunkin simppeliin mustaan rannekkeeseen, jossa on metallisolki. Miten voisi olla ihastumatta? Ihanan pehmeä ja ohut nahka ei hankaa hiirikättä, vaikka kirjoittaisi paljon. Rakkautta ensi silmäyksellä!

Oktoberin tuotteita voi ostaa Åland Design verkkokaupasta tai Viktor Crafts & Design Torggatan 15 Maarianhaminan keskustassa.

Oktober, www.oktober.ax

Kuvat: Tuukka Ervasti
MAINOS
Lue myös:

MAINOS