Patrik Laine jatkaa hirmuvireessä – paljasti, miksi halusi uudelle pelipaikalle

Patrik Laineen yllättävä sentterikokeilu jatkui Washingtonissa. Nyt Laine syötti kaksi maalia ja voitti aloitukset 55-prosenttisesti.

Patrik Laine on pelannut nyt kaksi ottelua keskushyökkääjänä.

Vancouver

Patrik Laine jatkoi Columbuksen ykkösnyrkin keskushyökkääjänä, kun Blue Jackets vieraili Washingtonissa ja otti 7–6-jatkoaikavoiton.

Hän alusti päätöserässä ensin näyttävästi rystylätyllään Emil Bemströmin 5–5-tasoituksen ja poimi kakkossyötön viimeisen minuutin 6–6-tasoitukseen, jonka iski Boone Jenner.

Laine ei ollut jäällä yhdenkään takaiskumaalin aikana, pelasi 18.23 ja nosti nyt aloitusprosenttinsakin plusmerkkiseksi. Tesoman tykki kaivoi aloitukset 55,6-prosenttisesti (5/9).

Tällä kertaa Lainetta ei pantu ollenkaan oman pään aloituksiin. Sentteridebyytissään Vegasissa hän hävisi kaikki kolme oman pään aloitustaan – kokonaissaldo oli 3/17.

Laine, jonka pelisilmä ja erinomainen syöttörepertoaari jäävät usein pelätyn laukauksen varjoon, on nyt kahdessa pelissään sentterinä saalistanut tehot 0+4 ja +3.

Laine on viime ajat ollut kovassa pistetahdissa jo ennen sentterikokeilua. Maaliskuun saldo on yhdeksän ottelua ja 13 (5+8) pistettä.

Aloituksia ennen Washingtonin-vierasottelua harjoitellut Laine kommentoi keskushyökkääjänä pelaamista Bally Sportsille ennen ottelua.

– En tiedä aloituksista paljoakaan. Laiturina minun ei ole tarvinnut huolehtia niistä liikoja. Nyt ne ovat vähän tärkeämpiä, joten yritän kysyä neuvoa kavereilta, jotka ovat ottaneet niitä pidempään, Laine selvitti.

Sentterikokeilu lähti hänen omasta aloitteestaan.

– Olen innoissani tästä mahdollisuudesta. En nyt löydä ihan oikeaa sanaa, mutta tuntuu, että laiturina kehitykseni ei ole ihan mennyt tavalla, jolla haluaisin. Uskon, että tämä voi avata minulle uusia juttuja. Yritän tulla paremmaksi pelaajaksi, Laine linjasi.

Columbus on yhä NHL:n jumbojoukkue. Voittoja joukkueella on nyt 70 ottelusta 22.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?