NHL-pomon pojan iljettävä teko tallentui videolle – pyörätuoli sai kyytiä

Carson Brierelle maistuu yliopistoelämä jääkiekkoa paremmin.

Carson Brieren käytös on tuomittu laajalti.

16.3. 11:30

Jääkiekkoilija Carson Briere, 23, on jälleen kohun keskellä. Briere, jonka isä Daniel Briere on NHL-seura Philadelphia Flyersin vt. toimitusjohtaja, työnsi pyörätuolin portaita alas.

Briere käy Mercyhurstin yliopistoa ja pelaa sen joukkueessa jääkiekkoa. Välikohtauksessa oli mukana kaksi muutakin yliopiston urheilijaa.

Tapaus tallentui videolle ja levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Välikohtaus sattui baarissa.

Videolla näkyy, miten Briere ja toinen urheilija ensin seisoskelevat tyhjän pyörätuolin vieressä. Sitten Briere menee siihen istumaan, ja lopuksi tuuppaa tuolin alas kapeaa portaikkoa.

Videon julkaissut henkilö kertoo Twitter-viesteissään, että pyörätuoli oli jätetty portaikon yläpäähän, koska sitä käyttävä nainen oli kannettu alakertaan käymään vessassa.

– Olen syvästi pahoillani käytöksestäni lauantaina. Teolleni ei ole mitään selitystä. Teen mitä hyvänsä hyvittääkseni käytökseni, Brire pyysi anteeksi Philadelphia Flyersin julkaisemassa viestissä.

Brieren isä pelasi NHL:ssä 1997–2015 ja oli parhaimmillaan liigan suurimpia tähtiä. Tämän jälkeen hän siirtyi muihin tehtäviin Flyersissa. Hän nousi Flyersissa isompaan pomovakanssiin viime viikolla, kun seuran toimitusjohtaja Chuck Fletcher sai potkut. Isä ei ollut mielissään.

– Hän toimi täysin anteeksiantamattomasti. Mikään hänen teoistaan ei vastaa perheemme arvoja. Haluamme kohdella ihmisiä kunnioittavasti. Carson on hyvin pahoillaan ja kantaa teostaan täyden vastuun.

Myös Mercyhurst tuomitsi urheilijoiden teon. Kaikki kolme videolla näkyvää miestä on asetettu pelikieltoon. Tapausta tutkitaan.

Carson Briere pelaa kolmatta kauttaan Mercyhurstissa. Häntä ei ole varattu NHL:ään. Kyseessä ei ole hänen ensimmäinen yliopistonsa. Briere aloitti 2019–20 Arizonan osavaltion yliopistossa, mutta sai jo syksyllä 2019 lähtöpassit huonon käytöksensä vuoksi.

– Biletin jatkuvasti. En ottanut jääkiekkoa vakavasti. En tehnyt mitään pahaa, en vain ollut sitoutunut pelaamiseen. Olin sitoutuneempi hauskanpitoon ja bilettämiseen, Briere kertoi tuolloin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?