Mikko Rantanen jatkoi älytöntä tahtiaan – Colorado kaatoi idän jättiläisen

Katsojien kärsivällisyyttä koeteltiin kahdessa voittolaukauskisaan venyneessä ottelussa.

Mikko Rantanen rokotti Torontoa, vaan ei tästä tilanteesta.

16.3. 7:47

Jääkiekon NHL:ssä vierailulla ollut Colorado Avalanche voitti Toronto Maple Leafsin voittolaukauksiin asti venyneessä mittelössä 2–1.

Coloradon maalintekijäksi nousi Mikko Rantanen, joka teki tasoittavan ylivoimamaalin ensimmäisessä erässä, kun pelikellossa oli tullut 14 minuuttia täyteen.

Maali oli Rantaselle kauden 44:s ja seitsemäs kymmenessä viime ottelussa. Hän nousi maalipörssissä jaetulle kolmannelle sijalle Leon Draisaitlin kanssa. Pörssikakkonen David Pastrnak on vain kahden maalin päässä, mutta ykkönen Connor McDavid on teillä tietämättömillä 56 osumallaan.

Rantasen tasoitusmaalin jälkeen ottelu jatkui tasaisen maaliköyhänä aina jatkoajan loppuun saakka. Ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa Coloradon Nathan MacKinnonin verkotukseen.

Rantanen oli jäillä 25 minuuttia. Kuluvalla kaudella 66 ottelua pelannut Rantanen on tehnyt 44 maalia ja 35 syöttöä.

Joukkuetoveri Artturi Lehkonen oli poissa pelistä sormivamman vuoksi.

Toisaalla saman päivän ottelukierroksella myös Washington Capitalsin ja Buffalo Sabresin välinen mittelö venyi voittolaukausten puolelle ja ratkesi lopulta Washingtoni5–4-voitoksi.

Buffalon maalia vahtinut Ukko-Pekka Luukkonen torjui 35 kertaa. Luukkosen koko kauden torjuntaprosentti on 90:n tuntumassa.

Ukko-Pekka Luukkonen vartioi Buffalon maalia.

Luukkosen ohella ainoana suomalaisena jäillä oli joukkuetoveri Henri Jokiharju, joka jäi pisteittä pelattuaan 24 minuuttia.

Ottelukierroksen myöhäisemmissä koitoksissa New York Islanders otti komean 6–3-vierasvoiton Anaheim Ducksista.

Ottelussa jäillä ei nähty yhtäkään suomalaista, sillä New Yorkin Otto Koivula ja Anaheimin Urho Vaakanainen olivat kumpainenkin poissa alavartalovammojen vuoksi.

Hurjat maalilukemat lyötiin Minnesota Wildin ottaessa 8–5-vierasvoiton St. Louis Bluesista. Ainoana suomalaisena jäillä ollut St. Louisin Kasperi Kapanen ei kuitenkaan päässyt osalliseksi pistesaldosta oltuaan jäillä 16 minuuttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?