Jesse Puljujärvi tapasi vihdoin uudet joukkuekaverinsa – fanit rakastuivat heti: ”Lapsi ensimmäisenä koulupäivänä!”

Jesse Puljujärvi liittyi vihdoin Carolinan joukkueeseen. Tornion miehen hymy oli korvissa.

Puljujärvellä on hymy herkässä.

7.3. 21:12

Jesse Puljujärven, 24, pitkä odotus on vihdoin ohi.

Edmonton Oilersista Carolina Hurricanesiin kaupattu suomalaishyökkääjä pääsi vihdoin uudelle työpaikalleen tapaamaan uusia joukkuetovereitaan.

Puljujärvi oli päiviä jumissa Edmontonissa hitaan byrokratian vuoksi. Työviisumisoppa piti torniolaisen Kanadan puolella.

Kun viisumiasiat tulivat kuntoon, Puljujärvi matkasi Montrealiin, missä hänen uusi joukkueensa Hurricanes pelaa Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä.

”Puljun” kasvoilta paistoi tuttu virne, joka on loistanut hymypojan huulilla aikaisemminkin hänen urallaan – vaikka tämä kausi Oilersissa ei juuri hymynkareita tuonutkaan.

Hurricanes julkaisi Twitterissä videon, jolla Puljujärvi tapaa joukkuetoverinsa ensi kertaa. Ulkomaalaisten kanssa tuore vahvistus vaihtaa nopeasti ja etikettimäisesti kuulumiset, mutta seuran suomalaisten Sebastian Ahon ja Jesperi Kotkaniemen kanssa juttu luistaa kauemmin.

– Jesse tapaa pojat, Hurricanes kirjoitti.

Vaikka Aholla ja Puljujärvellä on pitkä yhteinen historia juniorimaajoukkueista ja Kärpistä, parhaiten juttu näytti lyhyen videon perusteella luistavan porilaisen Kotkaniemen kanssa.

– Mitä mies? Pääsit vaan perille, Kotkaniemi heitti suomeksi ja uteli uuden joukkuetoverinsa matkasta.

Joukkuetoverien lisäksi lukuisat Hurricanesin kannattajat vaikuttivat olevan iloisia uuden ilopillerin saapumisesta. Fanit rakastuivat suomalaiseen ensi silmäykseltä.

– Hänessä on kultainennoutaja-energiaa, ja olen niin valmis siihen, eräs fani kirjoitti viitaten oletettavasti Puljujärven Jaffa-koiraan.

– Hän näyttää innokkaalta lapselta ensimmäisenä koulupäivänä, ja rakastan sitä, toinen hekumoi.

– Ei ole parempaa liittoa pelaajan ja joukkueen välillä kuin tämä tässä, kolmas tunteili.

Myös Ahon eleet kiinnittivät useiden fanien huomion. Kivikasvoisena tunnettu ykkössentteri hymyili jutellessaan ystävänsä kanssa.

– Iloinen Aho tapaamassa ystävänsä, yksi huomasi.

Junioriaikojen tutkapari Aho ja Puljujärvi pelasivat edellisen kerran samassa joukkueessa kevään 2017 miesten MM-kisoissa.

Hurrikaanipaidoissa pelaavat Puljujärven, Kotkaniemen ja Ahon lisäksi suomalaisista myös Antti Raanta ja Teuvo Teräväinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?