Veljekset kaupattiin historiallisesti toisiinsa NHL:ssä, 7 miljoonan dollarin ruotsalaistähdelle uusi seura – näin siirtoraja umpeutui

NHL-joukkueet ovat kevääksi valmiina.

John Klingberg siirtyi Minnesotaan.

3.3. 23:48 | Päivitetty 4.3. 2:04

Vancouver

NHL:n siirtoraja meni umpeen perjantai-iltana kello 22 Suomen aikaa.

Viime viikkoina nähtiin poikkeuksellisen paljon kauppoja. Myös isoja tähtipelaajia kaupattiin niin paljon, että varsinaisena siirtorajapäivänä ei tapahtunut enää yhtä kohauttavia siirtoja.

Paljon kyllä yhä tapahtui.

Jopa tiettävästi historian ensimmäinen veljeskauppa.

Arizona Coyotes ja Calgary Flames tekivät kaupan, jossa Coyotesiin lähtivät hyökkääjä Brett Ritchie ja puolustaja Connor Mackey. Toiseen suuntaan siirtyivät hyökkääjä Nick Ritchie ja puolustaja Troy Stecher. Ritchiet ovat veljeksiä.

Yksi nimekkäimmistä siirtyjistä on John Klingberg, jonka kauppa Minnesotaan tuli julki kello 22:n jälkeen.

Klingbergin siirtoa osattiin odotella oikeastaan viime kesästä lähtien. Dallasia aiemman NHL-uransa edustanut tehopakki teki nimittäin Anaheimin kanssa vain yksivuotisen, seitsemän miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Koska Ducksia ei pidetty kovinkaan potentiaalisena pudotuspelijoukkueena - ja sitä se ei todellakaan ole ollut, hän oli Anaheimille paitsi vahvistus alkukauteen myös alun alkaenkin erittäin potentiaalinen pelinappula kevääksi.

Klingbergin kausi on ollut tahmea. Hän pelasi Anaheimissa 50 peliä tehoin 8+16.

Vastineeksi Ducks sai Minnesotasta neljännen kierroksen varausvuoron kesälle 2025, AHL:ssä tämän kauden pelanneen Andrej Sustrin sekä yliopistohyökkääjä Nikita Nesterenkon oikeudet. Anaheim pitää lisäksi puolet Klingbergin palkasta.

Pittsburgh Penguins hankkiutui eroon Brock McGinnistä, joka siirtyy nimenomaan Anaheimiin. Penguins lähetti Kaliforniaan myös kolmannen kierroksen varausvuoron ja sai venäläispakki Dmitri Kulikovin.

Penguins hankki myös Nick Boninon San Josesta. Kolmen joukkueen kaupassa Sharks sai ehdollisen viidennen kierroksen varausvuoron kesälle 2024, seitsemännen kierroksen varausvuoron ensi kesäksi ja Arvid Henrikssonin oikeudet Montrealista.

Canadiens sai Sharksin viidennen kierroksen varausvuoron 2024 ja SHL:ssä kiekkoilevan suomalaispakin Tony Sundin oikeudet. Bonino kierrätettiin Montrealin kautta, ja seura otti kontolleen puolet hänen palkastaan.

Idän pudotuspelitaistossa roikkunut, viime peleissään kalliita tappioita kärsinyt Detroit Red Wings lähetti Jakub Vranan St. Louisiin vaihdossa kesän 2025 seiskakierroksen varaukseen.

Detroit piti lisäksi puolet Vranan 5,25 miljoonan dollarin palkasta. Tshekkihyökkääjän sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen. Hän on tällä kaudella pelannut vain viisi NHL-ottelua ja lähti aiemmin waiversin eli ns. siirtolistan kautta AHL:ään. Syksyllä Vrana oli NHL:n ja pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmassa.

Perjantain uutisiin lukeutui myös Kevin Lankisen jatkosopimus Nashvillen kanssa.

27-vuotias maailmanmestarivahti on pelannut vahvan kauden Juuse Saroksen kakkosena. Hän on torjunut Predatorsissa 14 ottelussa torjuntaprosentilla 92,2 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,58.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?