Sisäpiiritoimittaja: Joonas Korpisalo kaupattiin! Jarmo Kekäläisen tilalle hankkima NHL-legenda pettyi raskaasti

Jarmo Kekäläinen kauppasi odotetusti Gustav Nyquistin pois, jäljellä ovat vielä Vladislav Gavrikov ja Joonas Korpisalo.

Joonas Korpisalo on lähtökuopissa.

1.3. 6:48 | Päivitetty 1.3. 8:21

Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen on odotetusti myynyt hyökkääjä Gustav Nyquistin, joka on tällä hetkellä loukkaantuneena ja jonka sopimus umpeutuu ensi kesänä.

Nyquist lähti Minnesotaan vaihdossa ensi kesän viidennen kierroksen varausvuoroon.

33-vuotias ruotsalainen oli Columbuksen varakapteeni. Hän on kuluneella kaudella tehnyt 22 (10+12) pistettä 48 ottelussa.

Lisäksi maalivahti Joonas Korpisalo vedettiin pois kokoonpanosta pelaajakauppaa odotellessa, kun Blue Jackets vieraili Buffalossa ja otti 5–3-voiton.

Daily Faceoffin Frank Seravalli raportoi aamulla Suomen aikaa, että Korpisalo siirtyy Los Angeles Kingsiin.

Vaihtokaupassa toiseen suuntaan menee maalivahtilegenda Jonathan Quick, joka on Seravallin tietojen mukaan erittäin pettynyt.

Quick, 37, on pelannut koko uransa Los Angelesissa ja voittanut seurassa kaksi Stanley Cupia. Hänen kymmenvuotinen ja 58 miljoonan dollarin arvoinen sopimuksensa päättyy kesällä.

Kauppaan sisältyy Seravallin ja DailyFaceoffin tietojen mukaan ainakin Kingsin ensimmäisen kierroksen varausvuoro tulevalle kesälle.

Leikkauksesta kesän toipunut Korpisalo on pelannut Columbuksessa erinomaisen kauden torjuttuaan 28 ottelusta 11 voittoa torjuntaprosentilla 91,3 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3,17.

Myöskään puolustaja Vladislav Gavrikov ei ole enää viime peleissä ollut Jacketsin kokoonpanossa, kun hänestä on hierottu kauppaa muiden seurojen kanssa. Mediatietojen mukaan myös Gavrikov olisi siirtymässä Kingsiin.

Gavrikovin ja Korpisalon sopimukset umpeutuvat ensi kesänä, ja heidän kauppaamistaan on voinut pitää todennäköisenä tai vähintäänkin erittäin mahdollisena jo pitkään.

Toronto Maple Leafsin GM Kyle Dubas, jonka omakin sopimus on katkolla kauden jälkeen, on ollut kiireinen mies.

Toronto vahvisti puolustustaan NHL:n kaikkien aikojen taklauskuninkaalla Luke Schennillä, 33. Viime joulukuussa taklausennätyksen rikkonut puolustaja saapui vaihdossa kolmannen kierroksen varausvuoroon.

Lisäksi Leafs hankki Washingtonin 30-vuotiaan tehopakin Erik Gustafssonin (61, 7+31) ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron vaihdossa 22-vuotiaaseen Rasmus Sandiniin (52, 4+16).

Leafs on jo aiemmin helmikuussa hommannut riveihinsä St. Louisista sen kapteenin Ryan O'Reillyn ja Noel Acciarin sekä maanantaina Chicagosta Sam Laffertyn ja Jake McCaben.

Luke Schenn kaupattiin Torontoon.

Lue lisää: Kaupattu Jesse Puljujärvi soitti heti Sebastian Aholle: ”Tunteet on pinnassa”

Lue lisää: Jesse Puljujärvi on myyty!

Jesse Puljujärven kauppaamalla lisää tilaa palkkakattoonsa saanut Edmonton Oilers on puolestaan hankkinut puolustaja Mattias Ekholmin Nashville Predatorsista.

Ruotsalaiskonkarin lisäksi Oilers saa kuudennen kierroksen varausvuoron.

Nashville saa Oilersin tulevan kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoron, Tyson Barrien, Reid Schaeferin ja vielä neljännen kierroksen varausvuoron.

Ekholmin, 32, caphit eli keskikausiansio on 6,25 miljoonaa dollaria ja hänellä on sopimusta jäljellä vielä kolme tulevaa kautta. Nashville pitää tuosta palkasta neljä prosenttia eli 250 000 itsellään.

Nashvillen pitkäaikainen avainpakki, puolustuspään osaajana tunnettu Ekholm teki kuluneella kaudella Predatorsin paidassa 57 ottelussa pisteet 5+13.

Barrie, 31, oli Edmontonin ylivoiman ykköspakki ja takoi tämän kauden 61 ottelussa tehot 10+33. Hänen sopimuksensa umpeutuu ensi kauden jälkeen ja on arvoltaan 4,5 miljoonaa per vuosi.

19-vuotias Schaefer oli Oilersin viime kesän ykköskierroksen varaus (32. pelaaja). Hän pelaa vielä junioriliiga WHL:ssä.

Juttua päivitetty klo 8.10 tiedoilla Korpisalon siirrosta.

fakta

NHL-siirtoja, tiistai

  • Patrick Kane, Chicago -> NY Rangers

  • Gustav Nyquist, Columbus -> Minnesota

  • Mattias Ekholm, Nashville -> Edmonton

  • Tyson Barrie, Edmonton -> Nashville

  • Luke Schenn, Vancouver -> Toronto

  • Pierre Engvall, Toronto -> NY Islanders

  • Erik Gustafsson, Washington -> Toronto

  • Rasmus Sandin, Toronto -> Washington

  • Marcus Johansson, Washington -> Minnesota

  • Jesse Puljujärvi, Edmonton -> Carolina

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?