Näin Edmontonissa reagoitiin Jesse Puljujärven lähtöön – viestitulva alkoi heti

Edmontonin kannattajat hyvästelivät suomalaishyökkääjän.

Jesse Puljujärvi pääsee yrittämään uudessa ympäristössä.

28.2. 20:22

Jesse Puljujärven via dolorosa Edmontonissa on ohi. Oilers tiedotti suomalaishyökkääjän kauppaamisesta tiistaina.

Puljujärvi lähti Carolina Hurricanesiin vaihdossa Patrik Puistolan pelaajaoikeuksiin. Puistola pelaa Mikkelin Jukureissa.

Oilersin kannattajakunnassa kauppa herätti monenlaisia tunteita.

– Jesse, olen moittinut sinua moneen otteeseen, mutta koskaan ei tule uutta Biisonikuningasta, eräs Oilers-fani twiittasi.

– Ikävä jää, JP!

– Toivon Jesselle pelkkää hyvää, toivottavasti hänellä menee hyvin jatkossa.

– Jesse pelasi juuri yhden parhaista peleistään, ja heti hänet kaupataan, eräs Oilers-fani harmitteli.

Osa faneista muisteli myös Puljujärven huumorintajua ja valmiutta heittäytyä tilanteisiin.

– Tulemme aina muistamaan pizzat, uima-altaat ja biisonit. Hauskaa oli, kaikkea hyvää sinulle!

Puljujärven kauppaa ei pohdittu ainoastaan pelaajan itsensä kannalta. Oilersin odotetaan vahvistavan rivejään ennen kauppatakarajaa. Edmonton kauppasi suomalaisen ottamatta yhtään sopimusdollaria vaihtokaupassa takaisin. Se vapauttaa siis Puljujärven kolme miljoonaa dollaria muuhun käyttöön.

– Moni ei taida tajutakaan, että tämä voi merkitä isoa pelaajakauppaa lähiaikoina. Tässä kaupassa oli kyse puhtaasti sopimuksen heivaamisesta jonkun muun kontolle, yksi Oilers-fani kirjoitti.

Puljujärven kauppa ei tehnyt hänestä kuitenkaan tämän hetken seuratuinta pelaajaa, jos NHL:n palkkakatto- ja sopimusasioita seuraavaa Cap Friendly -sivustoa on uskominen. Cap Friendly twiittasi pian kaupan jälkeen, että sivuston kaksi ladatuinta sivua viime hetkinä olivat olleet Oilersin joukkuesivu sekä Puistolan pelaajaprofiili.

Tiettävästi Oilersin tähtäimessä on ollut erityisesti Arizona Coyotesin tähtipuolustaja Jakob Chychrun. Edmontonin on myös huhuttu olevan San Josen tehotykki Erik Karlssonin kintereillä.

Chychrun tienaa 4,6 miljoonaa kaudessa, eikä hänen palkkansa mahduttaminen Oilersin kuvioihin ole tekemätön homma. Karlssonin 11,5 miljoonaa sen sijaan vaatii monenlaisia liikkeitä sekä joukosta myyvältä seuralta Sharksilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?