Jesse Puljujärvi on myyty!

Jesse Puljujärvi siirtyy Carolinaan.

Jesse Puljujärvi on nyt Carolinan mies.

28.2. 19:27

NHL:n huippujoukkue Carolina Hurricanes on hankkinut Jesse Puljujärven, 24, Edmonton Oilersista.

Toiseen suuntaan matkaa Patrik Puistola – tai pikemminkin hänen pelaajaoikeutensa, sillä Puistola pelaa tällä hetkellä Mikkelin Jukureissa.

Carolina tiedotti hankinnastaan tiistai-iltana.

– Jessellä on hieno yhdistelmä kokoa ja taitoa. Hän tuo syvyyttä hyökkäykseemme, Carolinan GM Don Waddell kommentoi tiedotteessa.

– Hän on jo entuudestaan tuttu joillekin suomalaisille pelaajillemme. Koemme Puljujärven sopivan loistavasti joukkueeseemme ja pukukoppiimme, Waddell jatkoi.

Suomalaisista Carolinaa edustavat jo entuudestaan Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Jesperi Kotkaniemi ja Antti Raanta. Puljujärven junioriaikojen tutkapari Aho on joukkueen ykkössentteri ja pelillinen johtaja.

Nuorten MM-kultajoukkueessa 2016 yhdessä Patrik Laineen kanssa kansan sydämiin tiensä pelanneet Aho ja Puljujärvi pelasivat samassa joukkueessa edellisen kerran kevään 2017 miesten MM-kisoissa.

Sebastian Ahon johtama Carolina on yksi tämän kauden suurista mestarisuosikeista. Uiko Stanley Cup -pokaali kesällä Tornionjoessa?

Carolina porskuttaa koko NHL:n sarjataulukossa toisena ja on käytännössä jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Se on yksi suurimmista Stanley Cup -suosikeista.

Puljujärvi ehti pelata Oilersin riveissä yhteensä 317 runkosarjan ottelua kuuden kauden aikana. Hän oli seuran ykköskierroksen varaus kesällä 2016.

Puljujärvi pelasi Edmontonissa ensin tulokassopimuksensa kolme kautta 2016–19. Sen jälkeen sukset menivät ristiin Oilersin kanssa, ja kesällä 2019 Puljujärven leiri vaati kauppaa muualle.

Puljujärven taival Edmontonissa alkoi 24. kesäkuuta 2016, kun Oilers varasi hänet numerolla neljä. 28. helmikuuta 2023 yhteinen matka päättyi.

Sellaista ei kuitenkaan tapahtunut, ja Puljujärvi palasi Oulun Kärppiin. Hänen uusi NHL-yrityksensä alkoi vuonna 2021 lupaavasti, ja viime kauden alussa ”Biisonikuningas” Puljujärvi nousi hetkellisesti Oilersin fanien lemmikiksi ja Connor McDavidin ketjukaveriksi.

Vuodenvaihteesta 2021–22 alkoi kuitenkin jälleen Puljujärven alamäki. Hän alkoi ajautua sivuraiteelle viime keväänä, ja jo kesällä Puljujärven ennakoitiin pelanneen viimeisen ottelunsa Edmontonissa.

Kauppaa ei kuitenkaan tapahtunut viime kesänä, ja kuluva kausi jatkoi alamäkeä. Puljujärvi putosi Oilersissa jämärooliin ja vaikutti kadottaneen peli-ilonsa.

Syyskaudella 2021 Puljujärvi eli kukkeinta aikaansa Edmontonissa. Hän nousi fanien lemmikiksi ja takoi tulosta Oilersin ykkösketjussa. Pelaajakauppaan huipentunut alamäki alkoi kuitenkin nopeasti.

Oilers on tiettävästi etsinyt Puljujärvelle ostajaa jo pitkään, mutta yksi suuri este on ollut hänen sopimuksensa.

Puljujärven yksivuotisen eli vain tämän kauden kattavan sopimuksen palkka on kolme miljoonaa dollaria, mikä on selvästi yläkanttiin hänen tämän kauden suoritustasoonsa nähden. Monet joukkueet ovat myös olleet ahtaalla palkkakattonsa kanssa.

Tällä kaudella Puljujärvi pelasi Oilersissa 58 ottelua tehoin 5+9.

Puljujärvi on kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti, eli hänen oikeutensa pysyvät Carolinalla. Hän on kuitenkin oikeutettu samaan, kolmen miljoonan qualifying offeriin, jos Hurricanes haluaa pitää oikeudet kesällä itsellään.

Viimeisen ottelunsa Edmontonin paidassa Puljujärvi pelasi Suomen aikaa tiistaiaamuna kotona Bostonia vastaan. Viimeisessä ottelussaan hän sai jääaikaa vain kuusi minuuttia.

Tällä kaudella Puljujärvi putosi Edmontonin alaketjuihin ja on keskittynyt lähinnä vain rikkovaan, puolustavaan pelaamiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?