Tiesitkö? Outo käry leijailee NHL-maalivahtien ympärillä – haju yllätti ensimmäisellä kerralla: ”Mitä ihmettä oikein tapahtuu”

NHL-maalivahdit Ville Husso ja Thatcher Demko kertovat, miten kuminkäry haisee maalilla laukausten jälkeen.

Ville Husso torjuu Detroitin maalilla.

26.2. 22:18

Vancouver

Haistatko koskaan palavan kumin käryä jäällä?

Detroit Red Wingsin maalivahti Ville Husso hymyilee kysymykselle ensin aavistuksen hämmentyneenä, mutta saa sitten kiinni, mistä oikein puhutaan.

Kun kaljaliigaveskari Glen Lafreniere pääsi talvella 2018 Winnipeg Jetsin harjoituksiin, hän hämmästeli poltetun kumin hajua.

NHL-veskareille se on arkipäiväistä, mutta moni katsoja tai harrastelija ei välttämättä tiedä, että maalilla leijailee välillä tuoksu, joka on vähän kuin driftauskisoista tai bensalenkkareiden kansoittamalta parkkipaikalta.

Kovimmat, oikeaan paikkaan ja oikealla tavalla osuvat laukaukset irrottavat sen verran kumia kiekosta, että haju tunkeutuu veskarin nokkaan.

– Kyllä itse asiassa. Jos esimerkiksi mailaan osuu veto, siitä lähtee ihmeellinen käry. En ole sen enempää miettinyt asiaa, mutta tänään alkulämmöilläkin (David) Perronin veto osui mailaan, ja lähti jännä haju, Husso kertoi hiljattain IS:lle Vancouverissa pelatun ottelun jälkeen.

Husso ei muista, milloin törmäsi ilmiöön ensi kerran.

Ei ainakaan junioreissa, jolloin laukaukset eivät olleet NHL-laatua.

– Aikuisiällä vasta olen huomannut. Varsinkin nykyään, kun tulee niin kovia vetoja. Mailanvarsi on semmoinen paikka, josta se yleensä lähtee. Tai sitten jos osuu kypärään. Jos kiekko tulee rintaan, niin ei sitä oikeastaan tapahdu.

Vancouver Canucksin ykkösmaalivahti, pitkään loukkaantuneena ollut Thatcher Demko puolestaan kertoi, että kumi haisee tasaisin väliajoin. Hänkin mainitsee maskiin ja mailaan osuvat laukaukset.

– Sitten se käry leijailee maalin ympärillä muutaman minuutin ajan.

Demko muistaa hämmästyksensä, kun hän törmäsi ilmiöön ensi kerran.

– Olin todella ihmeissäni. Katselin ympärilleni ja myös katsomoon, että mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu, Demko hymähti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?