110 miljoonan dollarin NHL-tähti kaupattiin, vaikka hän ei pysty pelaamaan – tästä on kyse

Shea Weber kaupattiin Vegasista Arizonaan.

Shea Weber kipparoi Montrealin loppuotteluihin kesällä 2021.

23.2. 0:14

Vancouver

Shea Weber ei ole pelannut kesän 2021 Stanley Cupin finaalien jälkeen. Syynä ovat mediatietojen mukaan olleet jalka- ja nilkkavammat.

Paperilla hänen uransa kuitenkin jatkuu yhä, ja sopimus on voimassa kesään 2026 asti.

Weber allekirjoitti 14-vuotisen ja 110 miljoonan dollarin arvoisen diilinsä kesällä 2012 Nashville Predatorsin kanssa.

Keskiviikkona Weberin sopimus vaihtoi omistajaa, kun Arizona Coyotes hankki Vegas Golden Knightsiltä Weberin ja viidennen kierroksen varausvuoron vaihdossa puolustaja Dysin Mayoon.

Vegas mainitsi tiedotteessa kaupanneensa Shea Weberin, Coyotes tyytyi toteamaan hankkineensa Shea Weberin sopimuksen.

Nick Schmaltz on 5,85 miljoonan dollarin keskipalkallaan Arizonan toiseksi parhaiten palkattu pelaaja Clayton Kellerin jälkeen.

Kyse on palkkakattojärjestelyistä. Weber, 37, on pitkäaikaisloukkaantuneiden (LTIR) listalla, joten hänen reilun 7,8 miljoonan dollarin aav:llä (keskikausiansio) varustettu sopimuksensa saa ylittää palkkakaton.

Sopimus vaikuttaa kuitenkin palkkakuluihin, jotka otetaan huomioon summassa, jota seurat eivät saa ylittää tehdessään jatkosopimuksia seuraavasta kaudesta.

Vegasilla on näin lisää pelivaraa, jos se tekee jatkosopimuksia tai siirtomarkkinoilta hankintoja, joiden sopimukset jatkuvat ensi kauteen.

Vegas itse otti Weberin sopimuksen viime kesänä kontolleen, kun se lähetti 6,5 miljoonan dollarin kausiansioita nauttineen Jevgeni Dadonovin Montrealiin.

Arizonalla on käynnissä pitkäaikainen rakennustyö, ja Weberin sopimuksen ottaminen voi tarvittaessa auttaa seuraa ylittämään liigan palkkalattian.

Weberin vahvasti etupainotteisen sopimuksen vuosipalkka on kolmen seuraavan kauden ajan enää miljoona dollaria, minkä lisäksi vakuutus korvaa osan palkoista, joten palkkoina Arizona otti maksettavakseen huomattavasti vähemmän kuin palkkakattoon.

Sekä Nashvillessä että Montrealissa kapteenin C-tunnusta rinnassaan kantanut Weber pelasi NHL:ssä 1038 runkosarjaottelua tehden 589 (224+365) pistettä ja 97 pudotuspeliottelua tehoin 18+24.

Kivikovasta lämäristään tunnettu Weber muun muassa voitti puolustajien maalipörssin kahdesti ja kaksi olympiakultaa, MM-kultaa sekä World Cupin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?