Erikoinen tapahtumasarja NHL-ottelun viime minuutilla – Ville Husso syypäänä: ”En edes tiennyt koko sääntöä”

Ville Husso on sementoinut paikkansa Detroit Red Wingsin ykkösvahtina. Joukkue jahtaa yhä pudotuspelipaikkaa.

Ville Husso torjui voiton Vancouverista.

14.2. 11:25

Vancouver

Vancouver Canucksin ja Detroit Red Wingsin välinen ottelu päättyi erikoisesti.

Suuri osa katsojista oli jo poistunut Canucksin kotihallista Rogers Arenasta, sillä vieraat murjoivat kotijoukkueen 6–1 ja peli oli ratkennut kauan ennen loppusummeria.

Kotijoukkue sai kuitenkin 59,4 sekuntia ennen päätössummeria vielä mahdollisuuden maalintekoon, kun Detroitin maalivahti Ville Husso kaatoi oman maalinsa.

NHL:n sääntökirjan mukaan tästä tuomitaan viimeisellä minuutilla rangaistuslaukaus.

– Olin vähän hidas maalin takana ja annoin vähän huonon syötön. Yritin äkkiä vain takaisin maalille, mutta räpylä jäi jumiin maalin kattoon. En yrittänyt kaataa sitä, Husso selitti IS:lle hymyssä suin ottelun jälkeen.

– En edes tiennyt koko sääntöä, ajattelin, että kyseessä on aina rankkari.

Husso järjesti rankkarilla itselleen aavistuksen paremman torjuntaprosentin, sillä hän torjui Phil Di Giuseppen rangaistuslaukauksen tolpan kautta väljemmille vesille.

Husso on nyt torjunut kolme peräkkäistä voittoa pysäyttäen yhteensä 100 kiekkoa ja päästäen vain neljä maalia.

Yhteensä takana on 38 torjuttua ottelua (2,89 ja 90,5%). Husso kaappasi Detroitin ykkösvahdin tontin heti kauden alussa.

Ville Husso torjui rankkarin.

Helsinkiläinen löi viime kaudella läpi NHL:ssä ja pelasi St. Louisissa 40 runkosarjan ottelua, eli viime kauden pelimäärä ylittyy jo aivan lähiaikoina.

– Kausi on ollut vähän ailahteleva. Alku oli hyvä. Joulun tienoilla olin kipeänä, mikä verotti pelaamista ihan varmasti. Nyt on taas tuntunut hyvälle, Husso sanoi.

Husso kertoi olleensa pahiten kipeänä jouluaattona.

– Olisi varmaan pitänyt ottaa pari päivää enemmän lepoa.

Sen sijaan hän pelasi 28. joulukuuta Pittsburghia vastaan. Hänet vedettiin avauserän jälkeen pois maaliltaan, kun omissa oli soinut neljästi.

– Oli outo fiilis, vähän sellainen aivosumu tuli, ettei oikein koko pelistä muistanutkaan mitään.

Tositoimiin hän palasi 4. tammikuuta.

– Sain viikon ottaa iisimmin.

Magnus Hellberg tuli kesken kauden Detroitiin Ville Husson kakkosmaalivahdiksi. Alex Nedeljkovic lähetettiin waiversin kautta farmiin.

Red Wings roikkuu yhä mukana itäisen konferenssin taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista. Eroa viivaan ja Pittsburghiin on viisi pistettä. Kolme ottelua enemmän pelannut Washington on kuuden pinnan päässä.

– Kun pelaisimme näin joka pelissä, olisimme vahvoilla. Pystymme voittamaan kenet tahansa, ja tiedämme sen. Tällainen draivi pitäisi olla joka ilta 60 minuuttia, Husso sanoi Vancouverin murskaamisen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?