NHL-tähti hurjasteli sähkö­potku­laudalla – heräsi sairaalasta

Ruotsalaispuolustaja joutui onnettomuuteen.

Rasmus Andersson on joukkueensa puolustuksen kurko.

11.2. 22:31

NHL-joukkue Calgary Flamesin ruotsalaispuolustaja Rasmus Andersson, 26, joutui liikenneonnettomuuteen. Hänet kiidätettiin sairaalaan.

Andersson lähti joukkueensa hotellilta Detroitissa sähköpotkulaudalla aikomuksenaan etsiä ravintola, jossa syödä illallista. Andersson lähti liikkeelle ja havahtui myöhemmin ambulanssista ajoneuvon törmättyä häneen.

– Olemme onnekkaita, hyvin onnekkaita. Olisi voinut käydä paljon pahemmin, Flamesin GM Brad Treliving kommentoi seuran tiedotteessa.

Anderssonille tehtiin sairaalassa lukuisia testejä, ennen kuin hänet päästettiin takaisin joukkueen pariin. Anderssonin vointia seurataan päivittäin. Flamesin seuraava ottelu on Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä, jolloin Andersson saattaa olla jo pelikunnossa.

Anderssonin joukkuetoverit olivat huolesta soikeina kuultuaan toverinsa onnettomuudesta.

– Kun saa tuollaisen tekstiviestin, pidättää vain hengitystään. Olemme erittäin iloisia, että tässä ei käynyt niin pahasti kuin olisi voinut, Flamesiin viime kesän jättikaupassa saapunut MacKenzie Weegar kuvaili.

Ruotsalaislehti Expressen tavoitti Anderssonin kommentoimaan onnettomuutta tekstiviestillä.

– Tilanteeseen nähden voin hyvin. Ajelin sähköpotkulaudalla ja seuraavaksi heräsin sairaalassa. Selvisin muutamilla haavoilla ja naarmuilla. Olin hyvin onnekas, puolustaja viestitti.

Andersson teki viime kaudella todellisen läpimurtonsa NHL:ssä. Ruotsalainen nakutti 82 otteluun pakin paikalta kelpo tehot 4+46. Andersson on joukkueensa selkeä ykköspuolustaja. Tällä kaudella hän tehnyt 51 ottelussa 34 pistettä.

Flames kutsui Anderssonin tilalle farmijoukkue Calgary Wranglersista Dennis Gilbertin.

Detroit ja Calgary kohtasivat Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä. Kotijoukkue Red Wings voitti ilman ykköspuolustajaansa pelanneet liekkipaidat lukemin 2–1. Ottelun suurin sankari oli kotijoukkueen maalilla 35 laukausta torjunut Ville Husso.

Lauantai-iltana Calgary kaatoi Buffalon maalein 7–2. Gilbert teki maaleista yhden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?