Kaapo Kakko jatkaa hirmuvireessä – suomalaishankinta ja venäläistähti debytoivat

Kaapo Kakko tehoili New York Rangersin voitossa.

11.2. 6:28 | Päivitetty 11.2. 7:39

Vancouver

New York Rangersin tuore hankinta Vladimir Tarasenko heilutti maaliverkkoa heti debyytissään Madison Square Gardenissa.

Tarasenko vei Rangersin 1-0-johtoon, kun ottelua Seattle Krakenia vastaan oli pelattu 2.49. Osuman tarjoili Tarasenkon pitkäaikainen ystävä Artemi Panarin.

Kaapo Kakko ohjasi Rangersin 2–0-maalin vain vähän myöhemmin.

Kakko sai ottelussa myös syöttöpisteen, kun Jacob Trouba iski ylivoimalla 4–0:aan suomalaislaiturin laukauksen irtokiekosta.

Vahvasti kiekkoa suojaava turkulaisjässikkä on nyt tehnyt kauden 52 ottelussa tehot 10+17. Kahdeksan viime ottelua ovat menneet yli piste per peli -tahtia (1+8).

Rangersin ylivoimakoostumukset olivat Tarasenkon hankinnan myötä täysin uudessa uskossa. Myös tulosta tuli: kaksi ylivoimamaalia Seattlen kolmen jäähyn aikana.

Maalinteossa onnistuivat molemmat uusituista kentällisistä. Filip Chytil oli siirretty ykkösylivoimaan, ja Tarasenko sekä ykköskentästä pudotettu Vincent Trocheck tulivat kakkosyksikköön, jossa Kakkokin pelaa.

Oli myös poikkeuksellista, että kakkosviisikko pääsi jopa aloittamaan ylivoiman. Tällaista ei ole nähty käytännössä koko kauden aikana Rangersissa.

Lue lisää: Kommentti: Suomalaispakki pääsee kirkkaisiin valoihin – tätä NHL:n suurkauppa tarkoittaa Kaapo Kakon kannalta

Niko Mikkola jäähyili

Tarasenkon ohessa Rangersiin hankitun Niko Mikkolan avauserä uudessa joukkueessa oli jämäkkä. Mikkola aloitti varmaotteisesti ja tuki laadukkaasti myös hyökkäyksiä, mutta debyytti kääntyi loppua kohden mollivoittoiseksi.

Suomalaispakki sai peräti kolme kahden minuutin rangaistusta. Jäähyjen hattutemppu oli erikoisuudessaan aika harvinaislaatuinen.

Ensimmäinen kakkonen tuli korkeasta mailasta ajassa 34.50, kun Mikkolan maila nousi vihellyksen jälkeen Daniel Sprongin kasvoihin.

Päätöserässä Mikkola komennettiin vielä boksiin kahdesti peräkkäin. Ensin koukkaamisesta, kun Morgan Geekie oli paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa pyrkimässä maalintekoon, ja sitten pelin viivyttämisestä. Mikkolan illan viimeinen jäähy oli väärin tuomittu, sillä hänen laukomansa purkukiekko nousi katsomoon Matty Beniersin mailan kautta.

Seattle nousi Mikkolan jäähyjen välissä kahden maalin päähän Jared McCannin ylivoimamaalilla ja Brandon Tanevin 3-5-kavennuksella, jonka aikana Mikkola oli jäällä.

Rangersin voitto varmistui Ryan Lindgrenin tyhjään rysään tekemällä 6-3-maalilla ajassa 57.51.

Seattlen Eeli Tolvanen syötti joukkueensa avausmaalin toisessa erässä komealla pitkällä avauksella Oliver Bjorkstrandille.

fakta

Kierroksen tulokset

NY Rangers–Seattle 6–3 NYR: Kakko 1+1 SEA: Tolvanen 0+1

Columbus–Toronto 0–3 CBJ: Korpisalo 38/41

Chicago–Arizona 4–3 ja ARI: Välimäki 0+1

Anaheim–Pittsburgh 3–6 PIT: Kapanen 1+1

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?