Mikko Rantanen upotti Sidney Crosbyn vesisäiliöön ja oli kolme tuntia toimettomana – ”Jos joku olisi pikkupoikana kertonut, ei olisi uskonut”

Mikko Rantanen ja Cale Makar voittivat NHL:n tähdistötapahtuman ”Splash Shot” -kisan, joka kuvattiin jo päivän etuajassa. Itse taitokisojen aikana Rantasella ei ollut tehtävää.

Coloradon tähdet kuvattuna Floridan kotiareenassa.

| Päivitetty

Sunrise

NHL:n tähdistötapahtuman taitokisat järjestettiin lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa Floridassa.

Coloradon suomalaistähden Mikko Rantasen kolmituntisessa ei juuri ollut ohjelmaa. Hän lukeutui pelaajiin, jotka eivät olleet missään kisassa osallisena, joten roolina oli istuskella vaihtoaitiossa ja jäällä.

Kerran Rantanen käväisi toisella puolella kaukaloa siniviivan tuntumassa, mutta hyökkäysvuoroa maalivahtien välisessä taistelussa ei tullut.

Rantanen ja joukkuekaveri Cale Makar olivat mukana päivän etukäteen kuvatussa Splash Shot -kisassa, jossa kilpailtiin rannalla pareittain laukomalla kiekkoja surffilautoihin yrittäen upottaa vastustaja vesisäiliöön.

Hallitsevat Stanley Cupin mestarit voittivat kisan.

Rantanen laukoi surffilaudat ja Sidney Crosbyn veteen pudottaneen NHL-vivun alas 25,5 sekunnissa.

– Oli ihan hauskaa ja ainakin helppoa. Eikä tarvinnut tänään miettiä, mitä tarvitsee tehdä, Rantanen kertoi IS:lle.

Ja pääsipä hän upottamaan 35-vuotiaan legendan Crosbyn.

– Sekin vielä. Jos joku olisi minulle pikkupoikana kertonut, että 2023 käy noin, ei olisi kyllä uskonut. Ihan hauska tapahtuma.

Splash Brothers. Siinä on uusi lempinimi minulle ja Kallelle, Rantanen myhäili voitosta.

Crosby oli nimenomaan halunnut tähdistötapahtumassa kyseiseen ohjelmanumeroon ja hankki parikseen toisen Nova Scotiasta ponnistaneen NHL-suuruuden, Rantasen joukkuekaverin Nathan MacKinnonin.

Rantanen ja Makar voittivat finaalissa New York Rangersin Artemi Panarinin ja Igor Shestjorkinin, joka oli maalivahtina yllätyskortti kisaan.

Nopeimman luistelijan tittelin voitti Andrei Svetshnikov, joka peittosi finaalissa Kevin Fialan.

Svetshnikovin voittoaika oli 13,699 sekuntia. Aiemmin Carolinan pelaajista nopeuskisan on voittanut vain Sami Kapanen vuosina 2000 ja 2002.

Nopeudestaan tunnettu liigan megatähti, Edmontonin kapteeni Connor McDavid ei ottanut osaa luistelukisaan. Coloradon pikakiituri Makar puolestaan kaatui omassa alkueräyrityksessään.

McDavid oli mukana tarkkuusammunnassa ja oli alkuerien paras osuttuaan kaikkiin kohteisiin 9,497 sekunnissa.

Kisan voitti lopulta New York Islandersin Brock Nelson, joka voitti McDavidin niukasti välierässä peitonneen Nazem Kadrin finaalissa ajallaan 12,419.

Nashvillen Juuse Saros voitti Winnipegin Connor Hellebuyckin kanssa uuden Tendy Tandem -kisan, jossa neljän divisioonan maalivahtikaksikot mittelivät toisiaan vastaan.

Kovimmasta lämäristä vastasi Vancouverin Elias Pettersson: 103,2 mailia tunnissa eli noin 166 km/h.

Verkkaisesti etenevä taitokisa ja ylipäätään sen sisältö sekä erikoiset ohjelmanumerot saivat tuttuun yleisöltä tyyliin kirjavaa palautetta.

Esimerkiksi Anaheimin Trevor Zegras, joka ei ole tähdistöviikonlopussa mukana, twiittasi yksiselitteisen viestin: emojin nukkuvista kasvoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?