NHL-legenda Bobby Hull on kuollut

Hull oli yksi kaikkien aikojen NHL-legendoista.

Hull kuvattuna vuonna 2010.

30.1. 17:57

Jääkiekkolegenda Bobby Hull on kuollut 84 vuoden iässä. Asiasta kerrotaan muun muassa NHL:n alumniyhdistyksen Twitter-tilillä.

Kanadalainen Hull pelasi suurimman osan vuonna 1957 alkaneesta ja vuoteen 1980 asti kestäneestä huippu-urastaan Chicago Blackhawksin riveissä. Hull niitti menestystä sekä NHL:ssä että liigan silloisessa kilpailijassa WHA:ssa Winnipeg Jetsin riveissä.

Hänet valittiin kahdesti NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi, ja hän voitti liigan maalipörssin seitsemän kertaa ja pistepörssin kolmeen otteeseen.

Vuonna 1961 Hull oli avainroolissa, kun Chicago Blackhawks voitti Stanley Cupin. WHA:ssa hän voitti kaksi mestaruutta Winnipeg Jetsin paidassa.

Hullia pidetään yhtenä NHL-historian parhaimmista pelaajista. Hän on yhä Chicagon seurahistorian kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Bobby Hullin poika Brett Hull pelasi myös upean uran NHL:ssä. Isästään poiketen USA:ta edustanut Brett Hull on yhä kaikkien aikojen tehokkain yhdysvaltalainen NHL-pelaaja.

Suomalaisista Hullin joukkuekavereita olivat Veli-Pekka Ketola, Heikki Riihiranta ja Markus Mattsson, jotka pelasivat hänen rinnallaan Winnipegissä 1970-luvulla.

Sekä alkuperäinen Winnipeg Jets että Chicago Blackhawks ovat jäädyttäneet Hullin pelinumeron yhdeksän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?