Tällaisia olivat Börje Salmingin viimeiset julkiset esiintymiset – Teppo Numminen: ”Erittäin koskettavaa”

Börje Salming ehti ennen kuolemaansa jättää jäähyväiset häntä suuresti arvostaneille torontolaisille.

Börje Salming oli perheensä kanssa Torontossa hieman ennen kuolemaansa.

24.11. 20:49 | Päivitetty 24.11. 21:49

Jääkiekkolegenda Börje Salming esiintyi viimeisen kerran Pohjois-Amerikassa vajaat pari viikkoa sitten, kun hän matkusti vanhaan kotikaupunkiinsa Torontoon Hockey Hall of Famen juhlallisuuksiin.

Lue lisää: Börje Salming on kuollut

Edelläkävijää, vuonna 1996 ensimmäisenä ruotsalaisena kunniagalleriaan valittua Salmingia myös juhlistettiin koskettavissa seremonioissa, kun Leafs kohtasi Vancouver Canucksin ja Pittsburgh Penguinsin.

Viikko sitten Winnipegissä Jetsin kunniagalleriaan nimetyt suomalaislegendat Teppo Numminen ja Teemu Selänne saapuivat Manitobaan nimenomaan Torontosta ja kommentoivat tuolloin myös Salmingin osakseen saamia kunnianosoituksia.

– Börje oli minun idolini. Se oli erittäin tunteikasta ja koskettavaa, Numminen sanoi Salmingin saamista kunnianosoituksista.

– Hän jätti sellaisen jäljen Torontoon, että on yhä kuningas siellä. Se osoittaa, kuinka paljon kanadalaiset arvostavat jääkiekkoilijoidensa suorituksia niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, Selänne sanoi.

Torstaina kuollut Salming oli 71-vuotias. Hän sairasti harvinaista ja parantumatonta ALS-tautia. NHL:ssä Salming kiekkoili 1973-1990 pelaten yhteensä 1148 runkosarjaottelua (150+637=787) ja 81 pudotuspelikamppailua (12+37=49).

Ruotsissa Salming nähtiin viimeistä kertaa juhlakaluna viikko sitten 17. marraskuuta, kun Ruotsin jääkiekkoliitto juhli 100-vuotista historiaansa.

Kuten Torontossa, Salming sai myös kotimaassaan upean vastaanoton ja viimeisen kiitoksen uroteoistaan urheilun parissa.

Juttua täydennetty kello 21.48 Salmingin esiintymisellä Ruotsin kiekkogaalassa viikko sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?