Patrik Laine vähensi rakasta harrastustaan radikaalisti – ”Sitä tuli tehtyä ihan riittävästi”

Patrik Laine on kiinnittänyt huomiota unenlaatuun.

Laine istui marraskuun alussa pelituoliin pr-tapahtumassa Tampereella.

Columbus

– Patrik on sillä osastolla ottanut isoja askeleita. Odotamme, että hän kehittyy siinä entistä enemmän.

Näin kertoi Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ennen NHL-kauden alkua, kun hän puhui Patrik Laineesta. Tarkemmin sanottuna kyse oli Laineen urheilullisuudesta, ravinto- ja lepopuolen kehittämisestä.

– Olen oppinut, että ei voi vetää ihan samalla lailla kuin tavallinen duunari. Se on tullut iänkin kanssa. Nuorena voi ajatella, että mikään ei vaikuta, Laine taustoittaa nyt itse.

– Kaipa se tässä iän myötä on selkeytynyt, että mitä minun tarvitsee levon ja muun kanssa tehdä, että jaksan olla parhaimmillani.

Patrik Laine on Columbuksen kärkihyökkääjä.

Laine tuli NHL:ään ryminällä. Moni muu suomalainen on viime vuosina saanut huomata, että korkeakaan varaus ei takaa sitä, että taalaliigassa voi olla heti tehokas. Varsinkaan heti varausta seuraavana syksynä.

Laine pystyi tekemään tuhoisaa jälkeä välittömästi, 36+28=64 pistettä. Se on kaikkien aikojen 11. paras noteeraus U19-ikäiseltä pelaajalta NHL:ssä.

Ei paljoa painanut, vaikka hän tuli NHL-uransa alkutaipaleella tunnetuksi myös kovana konsolipelaajana, millä voi tunnetusti olla unta haittaava harrastus.

Ohjain pysyy yhä kädessä, mutta määrät ovat vähentyneet radikaalisti.

– Kyllä sitä tuli määrällisesti tehtyä muutamien vuosien aikana ihan riittävästi. Vähän siitä alkoi makukin mennä, mutta ihan hauskaa se yhä on kaverien kanssa. Saa värjäiltyä ja kerrottua hupimielessä juttuja, Laine sanoo.

Pelaaminen on hänelle kuten monille muillekin keino viettää aikaa ja olla yhteyksissä kavereihin ilman, että tarvitsee erikseen vain ”soitella”.

– En ole sellainen, että yksin jaksaisin pelata. Hyvässä porukassa on kiva jauhaa samalla.

Laine on tällä hetkellä loukkaantuneena. Suositun Call of Duty -pelisarjan Warzonen kakkososa julkaistiin hiljattain.

– Harmi kun olen juuri loukissa, niin on joutunut sitä pari kertaa testaamaan...

– Kesän lopussa oli kolmen kuukauden breikkikin, niin ihan mukavaa ollut taas pitkästä aikaa vähän pelata. Siitä on saanut vähän tekemistä, Laine kertoo.

Lue lisää: Patrik Laineelta suoraa puhetta kriitikoille – ”Pitäisikö mun tulla tänne alasti?”

Tamperelaisen pitkäaikainen kumppani Sanna-Mari Kiukas asettui viime kaudella myös pysyvämmin Yhdysvaltoihin ja Columbukseen. Kiukas, entinen jääkiekkoilija hänkin, oli viime viikonloppuna myös puhumassa Blue Jacketsin ”Hockey for Her” -tapahtumassa.

Kotona riittää tekemistä. Siellä on uusia perheenjäseniä, jotka ottavat isäntänsä aina innolla vastaan.

– Meillä on pari koiraa, Laine kertoo.

– En ollut ikinä ajatellut, että haluaisin koiria. Olin sitä vastaankin aika pitkään. Nyt en antaisi pois mistään hinnasta. Kyllä ne ovat ihmisen parhaita kavereita ihan syystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?