Dominik Hasekilta tiukka puheenvuoro – ”NHL kantaa vastuun Venäjän sotavalheiden mainostamisesta”

Maalivahtilegenda ei sulata NHL:n ratkaisuja.

Dominik Hasek on kiekkolegenda.

8.10. 19:49

Maalivahtilegenda Dominik Hasek ei peittele näkemyksiään venäläisten pelaajien osallistumisesta Tshekissä pelattaviin NHL-otteluihin. Nykyään politiikassa uraa luova Hasek vaati syyskuussa kotimaaltaan kovia toimenpiteitä venäläispelaajien pelaamisen estämiseksi.

Alun perin näytti siltä, että Tshekin ulkoministeriö ei myöntäisi San Jose Sharksin ja Nashville Predatorsin venäläispelaajille viisumia Prahassa pelattaviin kauden avausotteluihin. Tilanne kuitenkin muuttui syys-lokakuun taitteessa.

Hasek twiittasi perjantaina vihaisesti NHL:n suuntaan.

– NHL-ottelu pelataan Prahassa. NHL ei kunnioita Tshekin ulkoministeriön päätöstä (olla päästämättä venäläispelaajia maahan). Pelaajat eivät ole syyllisiä – älkää buuatko heitä. Kaikki vastuu venäläisten sotavalheiden mainostamisesta on NHL:n johdolla, Hasek latasi.

Hasek on väittänyt aiemmin, että NHL ei kunnioittanut Tshekin ulkoministeriön kantaa vaan hankki venäläisille viisumit toisen EU-maan kautta. Tätä väitettä ei ole vahvistettu.

– NHL saa kantaa kaiken vastuun päätöksestä. Heillä on yksi päivä aikaa muuttaa mielensä. Jakakaa tämä viesti.

Kun eräs Hasekin seuraajista vastasi kiekkolegendalle ja moitti NHL:n komissaaria Gary Bettmania marionetiksi, Hasek vastasi tiukasti.

– En usko. Totta kai hän on jokaisen seuraomistajan ”alainen”, mutta hänellä on paljon vaikutusvaltaa ja päätösvaltaa.

Nashvillessa pelaa yksi venäläinen, Jakov Trenin. San Josea edustaa Aleksandr Barbanov ja Jevgeni Svetshnikov.

57-vuotias Hasek pelasi NHL:ssä 1990–2008 ja häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista. Hasek edusti Buffaloa, Detroitia ja Ottawaa. Hän pääsi juhlimaan NHL:n mestaruutta 2002 ja 2008.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?