Aatu Räty sai kutsun takaisin NHL-miehistöön – loisti kentän tähtenä

Aatu Räty esiintyi edukseen New York Islandersin riveissä.

Aatu Räty pelasi vahvasti.

7.10. 5:41

Vancouver

AHL:n Bridgeportiin jo lähetetyksi ilmoitettu Aatu Räty kutsuttiin takaisin New York Islandersin riveihin harjoitusotteluun New Jersey Devilsiä vastaan.

Räty käytti näyttöpaikkansa erinomaisesti. Hän oli kentän ehdotonta parhaimmistoa ja naulasi myös tehot 1+1 Islesin kolmosketjun keskellä 5–2-voitossa.

Räty, 19, on Suomi-kiekon suurimpia nuoria lupauksia. Hän paukutti viime kaudella SM-liigassa 40 (13+27) pistettä 41 otteluun siirryttyään Jukureihin Kärpistä (6, 0+1). Keväällä Räty esiintyi edukseen AHL:n pudotuspeleissä (6, 1+3).

– Hän pelasi hyvin. Katsotaan, miten asiat kehkeytyvät. Hän tuli sisään ja teki lyhyellä varoitusajalla mitä pitikin, Islandersin päävalmentaja Lane Lambert sanoi.

Torstain harjoitusotteluista selvänumeroisin pelattiin Columbuksessa. Kotijoukkue Blue Jackets löylytti St. Louis Bluesin peräti 7–0.

Columbus marssitti askiin nimekkäämmän nipun kuin heikko vierailija. Suomalaistähti Patrik Laine tuli luukuista väkevästi ulos ketjukaveriensa Boone Jennerin ja Johnny Gaudreaun kanssa. Laine iski lähietäisyydeltä 1–0-maalin jo ajassa 1.03.

Florida Panthers voitti Tampa Bayn maalein 3–2. Aleksander Barkov syötti kaksi maalia, joista ensimmäinen oli kaunis kakkossyöttö Aleksi Heponiemen osumaan. Heponiemi pääsi pelaamaan ykkösketjun laidalla Barkovin ja Sam Reinhartin rinnalla. Sentterit Anton Lundell ja Eetu Luostarinen istutettiin samaan vitjaan (molemmat -2).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?