Tshekiltä kova ukaasi NHL:lle: Venäläisillä ei asiaa avausotteluun

Tshekin ulkoministeriö lähetti NHL:lle kirjeen, jossa se kertoo eväävänsä venäläispelaajilta viisumit. Kausi alkaa lokakuussa Prahassa.

Nashville Predatorsin Jakov Trenin ei ole tervetullut Tshekkiin.

22.9. 17:43

Jääkiekon NHL-kausi käynnistyy lokakuun 7. ja 8. päivänä pelattavilla Euroopan-otteluilla, joissa kohtaavat Nashville Predators ja San Jose Sharks. Ottelut pelataan Tsehkin Prahassa ja ne ovat osa NHL:n runkosarjaa.

ESPN:n mukaan uutistoimisto AP kertoi torstaina, että Predatorsin ja Sharksin venäläispelaajat eivät ole kuitenkaan tervetulleita Tshekkiin. Maan ulkoministeriö on ilmoittanut asiasta NHL:lle.

– Tshekin ulkoministeriö on lähettänyt NHL:lle kirjeen, jossa se kertoo, että tällä hetkellä Tshekki ja muut Schengen-maat eivät myönnä viisumeita venäläispelaajille, varaulkoministeri Martin Smolek kommentoi tiedotteessa.

Lue lisää: Venäläisiltä pääsy kielletty NHL-kauden avaukseen? Dominik Hasek kertoi Tshekin ulkoministeriön kirjeestä

Tshekissä neuvotellaan parhaillaan siitä, pitäisikö myös aiemmin viisumin saaneiden venäläisten saapuminen maahan estää.

Tshekki oli yksi ensimmäisistä EU-maista, jotka lakkasivat myöntämästä viisumeita venäläisille maan aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

Nashvillella ja San Josella on molemmilla kokoonpanossaan yksi venäläinen, jotka olisivat saattaneet osallistua NHL:n runkosarja-avaukseen. He ovat Nashvillen Jakov Trenin ja San Josen Jevgeni Svetshnikov.

Myös Suomessa nähdään myöhemmin syksyllä NHL-kiekkoa, kun Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets saapuvat 4. ja 5. marraskuuta Tampereelle.

Suomessa rajoja ei ole toistaiseksi suljettu venäläisiltä.

Näin ollen esimerkiksi Coloradon Valeri Nitshushkin sekä Columbuksen Vladislav Gavrikov ja Jegor Tshinahov voisivat tällä tietoa saapua Suomeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?