Joukkuekaverilta hurja arvio Patrik Laineesta – hämmästyi suomalaisen vireestä: ”Hän dominoi”

Patrik Laine on tehnyt heti vaikutuksen palattuaan Columbukseen.

Patrik Laineen veto on joukkuekaveri Zach Werenskin mukaan pelottavassa vireessä.

19.9. 21:38

Columbus Blue Jacketsin suomalaishyökkääjän Patrik Laineen vireestä kuuluu Columbuksesta suomalaisittain kutkuttavia arvioita.

Laineen joukkuekaveri Zach Werenski kertoi olevansa todella vakuuttunut suomalaisen maalitykin vireestä kautta edeltävän harjoitusleirin alla.

– Hän näyttää nyt paremmalta kuin koskaan aikaisemmin, Werenski kehaisi mediatilaisuudessa viime viikolla kiekkotoimittaja John Matiszin mukaan.

Werenski arvioi, että 24-vuotias suomalainen näyttää jäällä aiempaa nopeammalta. Myös tuttu ykkösase eli raudanluja laukaus on täydessä voimassaan.

– Hän on todella hyvässä mielenmaisemassa ja mainiossa kunnossa. Hän laukoo lujaa ja näyttää tähtipelaajalta. Tiedän etteivät nämä loppukesän harjoitukset ole sama kuin harjoitusleirillä tai otteluissa, mutta hän dominoi. Sitä on hauska katsoa.

Laineella ja Blue Jacketsilla on muutenkin syytä olla innossaan suomalaisen tulevan kauden näkymistä. Athleticin toimittajan Aaron Portzlinen mukaan Blue Jacketsin päävalmentaja Brad Larsen kertoi lyövänsä heti harjoitusleirin alussa Laineen ja Columbuksen uuden tähtihankinnan Johnny Gaudreaun saman ketjun laidoille.

Mahdollisuus asettaa viime kaudella Calgaryssa hurjat tehot 40+75=115 hurjastellut Gaudreau ja maaliruisku Laine samaan tehoketjuun on saanut Columbuksessa vedet kielelle.

Werenskillä on tähtien yhteistyöstä kovat odotukset. Jenkkipakki heitti epäröimättä pöytään kovan ennustuksen Laineen tulevan kauden maalimäärästä.

– Ainakin 50? Olemme nähneet hänen tekevän yli 40 maalia, ja viime kaudellakin hän olisi voinut päästä lähemmäs sitä rajapyykkiä, Werenski pohti NHL:n verkkosivujen mukaan.

Laine pelasi viime kaudella vain 56 ottelua ja teki niissä tehot 26+30=56. Hänen yhden kauden maaliennätyksensä 44 syntyi kaudella 2017–2018.

– Kun tuollainen laukoja saa kiekon lapaansa maalintekosektorilla, maaleja tulee paljon. Se on nähty häneltä ennenkin, ja odotan häneltä kovaa kautta, Werenski arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?