Patrik Laine sai odottamattoman tarjouksen – ”Olin heti valmis”

Patrik Laine haluaa auttaa lapsia.

Patrik Laine esitteli pesäpalloilutaitojaan.

12.8. 22:18

Tampere

Hyväntekeväisyys on Patrik Laineella lähellä sydäntä. Viimeisen parin viikon aikana hän on osallistunut jo 4–5 tapahtumaan, jossa autetaan lapsia.

– Lähden aina mielelläni mukaan, jos se vain sopii ohjelmaan. Hyväntekeväisyys on erittäin tärkeää, haluan auttaa lapsia, Laine painottaa.

Perjantaina tamperelainen osallistui x-bilin ja Manse PP:n järjestämään pesäpallotapahtumaan, jonka pääsylipputulot ohjattiin Mansen juniorityöhön.

– Kun sain kutsun, olin heti valmis. En ole pelannut pesistä kuin kouluaikoina, mutta laji kiehtoo. Siinä tapahtuu koko ajan, eikä katsomossakaan tule tylsiä hetkiä.

– Viime vuonna kävin Mansen välieräottelussa, se innosti lajin pariin. Nyt olen käynyt peleissä ja täytyy vielä tihentää tahtia, kun pudotuspelit alkavat.

Myös pesäpallomaila pysyy Tesoman tykin käsissä.

Laine osoittautui todelliseksi tykiksi myös pesismailan kanssa. Mies puhkaisi kentän heti ensimmäisellä lyönnillään juoksun arvoisesti. Seuraava lyönti meni takaa läpi, silläkin tuli juoksu ja Laine itse olisi voinut kiertää kunnarin.

Ei kiertänyt, vaan jäi kakkospesälle, syy selvisi pian.

– Olen vetänyt tänään jo kaksi treeniä, niin en viitsinyt revittää liikaa, hän naurahti.

Laine löi ottelussa kaikkiaan seitsemän juoksua ja toi neljä. Hän kävi lyömässä yhteensä neljä kertaa, eli jokaisella lyöntivuorolla syntyi liki kaksi juoksua.

– Yllättävän hyvin se meni. Aika nopeasti siinä silmän ja käden yhteistyö lähti toimimaan.

– Ja mukavaa oli, oli kiva pelata sisällä ja ulkona.

Laine esitteli Tampereella myös uuden hiustyylinsä.

Lue lisää: Kuva Patrik Laineen "kesätukasta” leviää somessa – verrattiin heti pornotähteen

Jos ottelussa olisi jaettu palkinnot normaaliin tapaan, olisi Laine kuitannut pelillisillä ansioillaan ottelun ykköstähden palkinnon ja saanut päähänsä kultaisen kypärän. Se lupaa hyvää myös talvea ajatellen. Mies on kunnossa.

– Alkukesästä harjoiteltiin lähinnä oheistreenejä, hän kertoi.

Eli kauden päätyttyä painopiste oli fysiikkapuolella, silloin painotetaan fysiikan ohella voimapuolta. Jääharjoitukset ovat tulleet kuvaan vasta viime aikoina.

– Harjoitusta rytmitettiin niin, että aluksi treenattiin fysiikkaa ja nyt on pikku hiljaa siirrytty jäälle. Hallivuoroja on haettu tuttujen kaverien kanssa pitkin Tamperetta.

Viimeksi Laine nähtiin jäällä Aleksander Barkovin, Petri Kontiolan ja Henrik Haapalan kanssa. Treenejä veti entinen NHL-tähti Ville Nieminen. Hän käväisi sparraamassa Lainetta myös ennen peliä Kaupin uudella pesäpallostadionilla.

Laine itse solmi muutama viikko sitten jättisopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa. Neljän vuoden sopimus on arvoltaan lähes 35 miljoonaa dollaria. Columbus siis halusi satsata Laineeseen ja uskoo nousevansa hänen avullaan taistelemaan jatkossa Stanley cupista.

Laine odottaa NHL-kauden alkua vesi kielellä.

Columbus ja sen GM Jarmo Kekäläinen ovat tosissaan, sillä samoihin aikoihin seura nappasi riveihinsä viime kaudella koko NHL:n pistepörssissä toiseksi tulleen Johnny Gaudreaun.

– Se oli todella hieno asia. Kaveri olisi voinut mennä mihin tahansa seuraan, mutta hän valitsi meidät, Laine kehui.

Gaudreaun tehot olivat viime kaudella hurjat. Pisteitä tuli 115, niistä maaleja 40 ja syöttöpisteitä 75. Calgaryssä pelannut Gaudreau urakoi kaikkiaan 82 ottelua, eli hän saalisti syöttöpisteen lähes jokaisessa ottelussaan.

Laine pelasi viime kaudella Columbuksessa 56 ottelua ja saalisti niissä 56 pistettä. Laine mätti kaikkiaan 26 maalia. Kun kaksikko istutetaan Columbuksessa samaan ketjuun, voi vain arvailla millaista jälkeä tulevalla kaudella syntyy.

– Kauden alkuun on vielä pari kuukautta, rauhoittelee Laine.

– Se merkitsee kuitenkin sitä, että en pääse katsomaan tänne Mansen finaalipelejä, täytyy katsella ne sitten netin välityksellä, Laine naurahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?