Colorado Avalanchen mestaruusjuhla pani Denverin sekaisin – Mikko Rantaselta hillitön puheenvuoro

Denverin keskustaa kansoitti yli 200 000 Stanley Cup -voittaja Avalanchen fania.

Colorado Avalanchen mestaruusjuhlista ei puuttunut tunnelmaa.

30.6.2022 23:37

Mestaruusparaatien järjestäminen ei ole Denverissä jokavuotista puuhaa, mutta ei ihan vierastakaan.

Edellisen kerran Kalliovuorilla juhlittiin kuusi vuotta sitten, kun Denver Broncos valloitti Super Bowlin. Nyt kesäkuun viimeinen päivä 2022 oli Colorado Avalanchen.

Jopa kirjaimellisestikin, kun Denverin pormestari Michael Hancock julisti kesäkuun 30. päivän tästä lähtien Colorado Avalanche -päiväksi.

Kun mestarit nousivat lavalle, kovimman metakan aiheutti viimeisenä yleisön eteen astellut ruotsalaiskapteeni Gabriel Landeskog. Paitansa riisunut Landeskog nosti kannun ilmaan ja piti käsiensä välissä myös Ruotsin lippua.

– Nämä tyypit ovat parhaita ihmisiä, joita voi tavata. Meillä on uskomattomat fanit. Hitto, että rakastan teitä, Landeskog hihkui.

Mikko Rantanen nosti Stanley Cup -finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Cale Makarin olkapäilleen.

Mikko Rantanen rikkoi oluttölkin päänsä päällä.

Olut maistui Mikko Rantaselle.

Sekä finaalipaikan että mestaruuden voittomaaleillaan ratkaissut Artturi Lehkonen ei ollut yleisölle rupatelleiden pelaajien joukossa. Finaaleiden tehokkaimmalla pelaajalla, Mikko Rantasella, oli pieniä vaikeuksia pukea tunnelmiaan sanoiksi.

– Anteeksi, menetin kykyni puhua englantia tuolla paraatissa äsken. Se oli kova paraati minulle ja ”Lehkylle”. Siis Artturi Lehkonen, oletteko kuulleet hänestä? Kiitos kaikille, rakastan teitä, Rantanen hehkutti.

– Loppuillan aion puhua vain Lehkyn kanssa, hän jatkoi.

Tuoreet Stanley cup -mestarit houkuttelivat 2,7 miljoonan asukkaan kaupungin kaduille ja varsinaiseen mestaruusjuhlaan arvioiden mukaan yli 200 000 ihmistä.

Ensimmäisen kerran vuonna 1996 Stanley cupin voittanut Avalanche oli ensimmäinen isojen ammattilaissarjojen mestaruuden Coloradon osavaltioon tuonut joukkue.

Avs nosteli kannua myös vuonna 2001. Broncos puolestaan on juhlinut vuosina 1998, 1999 ja 2016.

Aamukymmeneltä paikallista aikaa startanneen paraatin reitti kulki vajaan kolmen kilometrin matkan keskustan halki, Denverin päärautatieasemalta Civic Center -puistoon. Siellä järjestettiin varsinainen kansanjuhla.

Paraatin rungon muodostivat jenkkityyliin massiiviset paloautot, joiden katoilla ja nostimilla pelaajat matkasivat. Katujen varret olivat täynnä väkeä koko matkalta.

Maskotit johdattivat paraatisaattuetta eteenpäin.

Denveriin oli kerääntynyt satoja tuhansia Avalanchen faneja.

Järjestäjät toivoivat, etteivät ihmiset toisi kansanjuhlaan tai paraatireitin varrelle festivaalijakkaroita tai muita istuimia. Myös isojen reppujen raahaamista pyydettiin välttämään, eivätkä erilaiset puhallettavat esineetkään olleet toivottujen listalla.

Suomalaisittain erikoiselta voi kuulostaa se, että yleisöä pyydettiin myös olemaan tuomatta alkoholia juhlapaikoille. Avalanchen pelaajat olivat kuitenkin täyttäneet supersoaker-vesipyssyjä oluella ja heittelivät yleisölle myös oluttölkkejä, Denver 7 -tv-kanava raportoi.

– Tahti on ollut hyvä. Kylmälaukku on melkein tyhjä, maalivahti Darcy Kuemper velmuili paraatin loppumetreillä.

Avalanchen päävalmentajalla Jared Bednarilla oli kansanjuhlassa tunteet pinnassa.

– Yritän olla liikuttumatta, mutta ei se nyt oikein onnistu. Läheiset ovat meidän kaikkien tärkein taustavoima. Perheet, puolisot, tyttöystävät ja te fanit – olette uskomattomia, Bednar sanoi ääni väristen.

– Kun Joe Sakic kasaa joukkueen, mitä muuta voi odottaa? Uskomaton joukkue. Jokainen pelaaja teki käsittämättömiä uhrauksia joukkueen eteen. Rakastan näitä jätkiä, ainoana valmentajana sekä ECHL:n, AHL:n että NHL:n mestaruuden voittanut luotsi jatkoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?