Coloradon tähti paljasti raadollisen yksityiskohdan voinnistaan – ei pystynyt edes tekemään asiaa, jonka lapsikin osaa

Nazem Kadri antoi kaikkensa NHL:n pudotuspeleissä.

Nazem Kadri ja Stanley Cup.

27.6. 16:30

Colorado Avalanchen hyökkääjä Nazem Kadri oli yksi Stanley Cup -mestareiden taistelun ruumiillistumista kevään pudotuspeleissä.

Kadrin peukalo murtui konferenssifinaalien kolmannessa ottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Ennusteiden vastaisesti 31-vuotias kanadalainen palasi kaukaloon Tampa Bay Lightningia vastaan käydyn finaalisarjan neljännessä ottelussa – ja iski heti paluupelissään Coloradolle huipputärkeän voittomaalin jatkoajalla.

Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna sitkeys palkittiin lopullisesti, kun Kadri pääsi nostelemaan Stanley Cupia. Libanonilaistaustaisesta Kadrista tuli samalla ensimmäinen muslimi, joka on voittanut NHL:n mestaruuden.

Ottelun jälkeen Kadri kuvaili raadollisesti vointiaan finaalisarjan aikana.

– Se oli kamalaa. Tunsin peukalon joka ikisessä vaihdossa, mikä oli raskasta. Katkaisin kuuden viikon toipumisjakson kahden viikon jälkeen. Mahtava lääkintähenkilökuntamme auttoi minua, Kadri kertoi Sportsnetin mukaan.

– En edes pystynyt solmimaan luistimiani ennen ottelua, huoltajan piti tehdä se. Mikä taistelu. Mutta mikään ei olisi estänyt minua pelaamasta.

Kuumaverinen hyökkääjä kaupattiin Coloradoon vuonna 2019 Toronto Maple Leafsissa, jossa hän oli sikaillut itsensä pelikieltoon kahtena vuonna pudotuspelien aikana.

Kun sama tapahtui myös viime kaudella Coloradossa, Kadrin niskaan kaadettiin kritiikkiä rajulla kädellä. Nyt tuoreella mestarilla oli arvostelijoilleen ytimekkäät terveiset.

– Kaikille, jotka ajattelivat minun olevan uhka joukkueelleni pudotuspeleissä, voitte haistaa paskan, Kadri latasi.

Kadri teki 16 pelaamassaan pudotuspeliottelussa komeat tehot 7+8=15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?