Coloradon juhlissa heti kiusallinen kämmi – Stanley Cup otti isosti osumaa jo jäällä: ”Ensimmäinen kerta kun näin on käynyt”

Colorado Avalanche jätti heti merkkinsä Stanley Cupiin.

27.6. 8:52

NHL:n mestaruuspokaali Stanley Cup joutui heti Colorado Avalanchen voitonjuhlien alkuhetkillä koville.

Coloradon kanadalaishyökkääjä Nicolas Aubé-Kubel kiirehti pysti käsissään muun joukkueen luo ottamaan osaa perinteiseen mestarijoukkueen yhteiskuvaan, kun Amalie Arenan jää teki hänelle tepposet.

Aubé-Kubel liukastui rähmälleen ja Stanley Cup jysähti voimalla jään pintaan. Vuodesta 1893 asti kierrossa olleen pokaalin pohjaosaan tuli kolauksen voimasta näyttävä kolhu.

– En ole varma, ehtikö se olla heillä viittä minuuttia ennen kuin pohjassa oli kolhu, pokaalista huolta pitävä Hockey Hall of Famen kuraattori Philip Pritchard päivitteli hymyillen NHL:n julkaisemalla videolla.

– Me varmaankin pidämme heidän kanssaan pikku juttutuokion pian ja päätämme, kuinka pokaali korjataan.

Pritchard epäili, että Avalanche sai samalla haltuunsa kiusallisen ennätyksen.

– Tämä taitaa olla uusi ennätys, viisi minuuttia juhlien alusta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun näin on käynyt jäällä. Toivottavasti tämä jää viimeiseksi kolhuksi tänä kesänä.

Avalanche voitti tasaisessa finaalisarjassa Tampa Bay Lightningin otteluvoitoin 4–2. Mestaruus oli seuran historian kolmas. Joukkueessa pelasivat suomalaiset Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?