NHL-toimittaja povaa Ville Hussolle mukavaa palkkapäivää heinäkuussa – ”Riski, joka kannattaa”

Ville Husson sopimustilanne on kutkuttava.

NHL-toimittajan mielestä Ville Husso ei jatka St. Louisissa.

26.6. 7:05

Maalivahti Ville Husson NHL-kausi St. Louis Bluesissa päättyi tappioon pudotuspeleissä myöhemmin aina NHL:n finaaleihin edenneelle Coloradolle. Husson otteita pudotuspeleissä suomittiin mediassa, eikä suomalaiselle povata jatkoa St. Louisissa.

Lue lisää: 36 torjuntaa ei riittänyt – paikallislehdeltä tylyä kritiikkiä Ville Hussolle: ”Muuttui sankarista Binningtonin jäännökseksi”

The Athleticin NHL-toimittaja Dom Luszczyszyn listasi juhannuksen kunniaksi kymmenen NHL:n mielenkiintoisinta maalivahtia, joilla ei ole sopimusta ensi kaudeksi.

Listan kolmossijalle heti Coloradon Darcy Kuemperin ja Minnesotassa kautensa päättäneen Marc-Andre Fleuryn vanaveteen ylsi suomalaisveskari Husso.

Luszczyszynin mukaan Husson, 27, tulokaskausi jätti paljon toivomisen varaa, mutta toinen kausi muistetaan siitä, miten hän ryösti ykkösveskarin paikan Jordan Binningtonilta.

– Lopulta hän horjui pudotuspeleissä ja menetti työnsä. Uran kaari muistuttaa minua Washingtonissa pelanneesta Philipp Grubauerista, kenestä tuli lopulta varma ykkösveskari Coloradossa. Hussolle voi hyvin käydä samoin – olettaen, että hän ei palaa St. Louisiin.

Husso pelasi päättyneellä NHL-kaudella 40 runkosarjaottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 91,9 ja torjuntaodottamaa mittaavassa tilastossa Husso oli liigan seitsemänneksi paras. Tilaston mukaan Hussolle tehtiin 13 maalia vähemmän kuin tilastollisten todennäköisyyksien mukaan olisi pitänyt.

– Vapailla markkinoilla ei ole montaa ykkösmaalivahdiksi kelvollista kaveria, mutta Hussolla on ehdottomasti potentiaali nousta sellaiseksi.

– Husson valitseminen on riski, joka kannattaa viime kauden perusteella ottaa, Luszczyszyn arvioi.

Luszczyszynin mukaan Husso voi odottaa saavansa vapaiden pelaajien markkinoilta samankaltaisen sopimuksen, jonka ruotsalainen Linus Ullmark teki viime kesänä Bostonin kanssa. Ullmark sai Bostonilta neljän vuoden sopimuksen, joka takaa hänelle viisi miljoonaa dollaria kaudessa.

Husson jatko St. Louisissa näyttää epätodennäköiseltä, koska Jordan Binningtonin sopimus kattaa vielä seuraavat viisi kautta. Binnington saa St. Lousilta kuusi miljoonaa dollaria kaudessa.

NHL:n vapaiden pelaajien markkinat alkavat 13. heinäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?