Aleksander Barkovin superketju upotti Washingtonin jännitysnäytelmässä – Floridan 26 vuoden tuska päättyi NHL:ssä: ”Tuntuu mahtavalta”

Florida kaatoi Washingtonin jatkoerässä ja eteni toiselle pudotuspelikierrokselle ensi kertaa kevään 1996 jälkeen.

Aleksander Barkov laukoi Floridan 3–2-johtomaalin kolmannen erän lopussa.

14.5. 6:20

Florida Panthers eteni jatkoon NHL:n pudotuspeleissä kaatamalla Washingtonin varhain lauantaiaamuna pelatun kuudennen kohtaamisen jatkoerässä 4–3. Runkosarjavoittaja Florida eteni jatkoon otteluvoitoin 4–2.

Kyseessä on Panthersin ensimmäinen pudotuspelisarjan voitto vuoden 1996 jälkeen.

Kolmannessa ottelussa putkeen Floridan suurin sankari oli kevään komeetta Carter Verhaeghe, joka laukoi ottelusarjan päättäneen maalin heti jatkoerän alkajaisiksi ajassa 62.46.

Kuudes kohtaaminen eteni tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue Capitals siirtyi 1–0-johtoon toisen erän alussa, mutta Floridan nelosketjun Ryan Lomberg tasoitti Eetu Luostarisen syötöstä vain pari minuuttia myöhemmin.

Washington siirtyi uudelleen johtoon kolmannen erän alussa Nicklas Bäckströmin maalilla. Aleksander Barkovin johtama Floridan ykkösvitja nosti kuitenkin vieraat rinnalle vielä ennen erän puoliväliä Claude Giroux’n viimeistelemällä osumalla.

Sama ketju oli asialla hetkeä myöhemmin, ja Barkov laukoi maalinedustalta 3–2-johtomaalin vajaat kuusi minuuttia ennen loppua.

Florida oli suomalaiskapteeninsa osumalla kiinni jatkopaikassa, ja Capitals jahtasi tasoitusta ilman maalivahtia.

Se pääsi jauhamaan ylivoimaa kuudella neljää vastaan, ja T.J. Oshie suti 3–3-tasoituksen ajassa 58.57.

Kuten myös edellisessä jatkoerään venyneessä kamppailussa muutama päivä sitten myös tällä kertaa ratkaisija oli pudotuspelien pistepörssin ykkösmies Verhaeghe, joka iski ratkaisun Giroux’n esityöstä heti jatkoerän alussa.

Ottelusarjan kuuteen peliin hirmutehot 6+6 paukuttanut Verhaeghe valittiin ratkaisupelin ykköstähdeksi ennen ketjukaveriaan Barkovia.

Verhaeghen pelaaminen kuutospelissä oli epävarmaa. Hän jätti jonkinlaisen vaivan takia aamujäät väliin, ja hänen pelikunnostaan saatiin varmuus vasta ottelun kynnyksellä.

Washingtonin kapteeni Aleksandr Ovetshkin ei voi tällä kertaa edes lähteä kauden päätyttyä MM-kisoihin, sillä hänen maansa on suljettu niistä ulos.

Sarjan viimeisiin otteluihin yhteen lyöty ykkösketju Verhaeghe–Barkov–Giroux käänsi lopulta sarjan Floridalle. Se ratkoi useilla maaleillaan voiton jo viidennessä ottelussa ja katkaisupelissä se vastasi Panthersin kolmesta viimeisestä osumasta.

Barkoville pudotuspelisarjan voitto oli luonnollisesti NHL-uran ensimmäinen. Kun Florida edellisen kerran onnistui tässä tempussa, nykyinen kapteeni ei ollut ehtinyt täyttää vielä edes yhtä vuotta.

Barkov teki Washington-sarjan kuudessa ottelussa tehot 2+4 (+8).

– Tuntuu mahtavalta. Yhdeksän kauteni aikana emme olleet päässeet toiselle kierrokselle. Mutta samaan aikaan tiedän, että edessä on vielä paljon työtä. Vielä on pitkä matka siihen pisteeseen, jossa haluamme olla, Barkov sanoi ottelun jälkeen.

– Tämä merkitsee paljon. Tästä (voitottomuudesta) on ollut paljon puhetta. Ei sitä tietenkään tule miettiä, mutta silti se on koko ajan siellä. Enää ei ole, kapteeni jatkoi.

Florida kykeni lopulta raivaamaan tiensä jatkoon, vaikka Washington onnistui hiekoittamaan sen normaalia vauhtikiekkoa toden teolla.

Myös Floridan ylivoima yski pahanpäiväisesti läpi sarjan. Se ei onnistunut lopulta tekemään 19 yrityksellään yhtäkään ylivoimamaalia.

– Kun hävisimme kolmospelin ja jouduimme 1–2-tappiolle, pidimme pienen palaverin. Jotta tulisimme taas yhtenäisemmäksi. Puhuimme asioista, joita meidän täytyy tehdä jäällä paremmin.

– Nyt nautitaan tästä ja huomenna palataan hommiin, Barkov sanoi.

Florida Panthers eteni jatkoon 26 vuoden tauon jälkeen.

Barkovin ohella pitkään Panthersin keulakuviin kuulunut Jonathan Huberdeau huokaili, kuinka mahtavalta sarjavoitto tuntuu kaikkien tuskaisten vuosien jälkeen.

– Minä, Barky (Barkov), Eckie (Ekblad), Weegs (Weegar)... Näillä jätkillä emme olleet koskaan voittaneet yhtäkään ottelusarjaa. Tänään se tapahtui. Tämä oli tärkeää meille. Mielestäni voisimme nyt sitten samalla mennä päätyyn asti, Huberdeau sanoi viitaten joukkueen pitkäaikaiseen ydinnelikkoon.

Seuraavaksi Panthers saa vastaansa joko osavaltiovihollisensa Tampa Bayn tai Toronton, jotka ratkovat ottelusarjansa ensi yön seiskapelissä.

Toinen pudotuspelikierros alkanee heti ensi viikon alussa.

Perjantain ottelut

Pittsburgh Penguins–New York Rangers 3–5 (2–0, 1–3, 0–2) P: Kasperi Kapanen 0+1

Washington Capitals–Florida Panthers 3–4 je. (0–0, 1–1, 2–2, 0–1) F: Aleksander Barkov 1+0, Eetu Luostarinen 0+1

Dallas Stars–Calgary Flames 4–2 (1–0, 2–2, 1–0) D: Roope Hintz 1+1, Miro Heiskanen 1+0, Joel Kiviranta 0+1

1. pudotuspelikierros

Itäinen konferenssi

Atlantin divisioona:

  • Florida Panthers 4–2 Washington Capitals

  • Toronto Maple Leafs 3–3 Tampa Bay Lightning

Metropolien divisioona:

  • Carolina Hurricanes 3–3 Boston Bruins

  • New York Rangers 3–3 Pittsburgh Penguins

Läntinen konferenssi

Keskinen divisioona:

  • Colorado Avalanche 4–0 Nashville Predators

  • Minnesota Wild 2–4 St. Louis Blues

Tyynenmeren divisioona:

  • Calgary Flames 3–3 Dallas Stars

  • Edmonton Oilers 3–3 Los Angeles Kings

Jatkoon etenee neljällä voitolla. Toinen pudotuspelikierros pelataan divisioonien sisällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?