Huomasitko tätä NHL-lähetyksessä? Suomalais­selostaja toteutti hiljaisen protestin Aleksandr Ovetshkinia vastaan

Viikonlopun NHL-otteluja ei tulkittu suomalaisille tavanomaiseen tapaan.

Selostaja Tero Kainulainen (oik.) kohdisti mielenilmauksen venäläispelaaja Aleksandr Ovetshkiniin.

NHL-jääkiekkoa suomalaiskoteihin välittävän Viasatin selostaja Tero Kainulainen ei selostanut viikonloppuna Washington Capitalsin otteluja tavalliseen tapaan.

Sunnuntaina selostaja paljasti syyn, miksi selostustapa lauantai-illan ottelussa Pittsburgh Penguinsin ja Washington Capitalsin välillä oli tavanomaista katkonaisempaa ja paikoin kiemurtelevaa.

– Tein itselleni pienen haasteen ennen illan NHL-ottelua Pittsburgh-Washington. Yritin olla mainitsematta vieraiden kapteenin nimeä. Onnistuin haasteessani, Kainulainen kirjoitti Twitterissä.

Twiitin aihetunnisteina olivat ”yhden miehen mielenilmaus” ja Ukrainan lippu.

Vierasjoukkueen eli tässä tapauksessa Washingtonin kapteeni on venäläinen Aleksandr Ovetshkin.

Lue lisää: Aleksandr Ovetshkinista kasvoi Vladimir Putinin sätkynukke jo nuorena – kiekkotähden äiti on paljastanut paljonpuhuvan totuuden

Ovetshkinia on kritisoitu länsimaissa paljon sen jälkeen, kun Vladimir Putin käski sotajoukkonsa hyökkäämään Ukrainaan. Putinin tukijana tunnettu Ovetshkin ei ole suostunut tuomitsemaan sotaa.

Instagram-tilinsä profiilikuvassa Ovetshkin poseeraa yhteiskuvassa Putinin kanssa.

Kaksikolla on ollut jo vuosien ajan lämpimät välit ja vuonna 2017 Ovetshkin lanseerasi PutinTeam-nimisen kampanjan. Kampanjan tarkoituksena oli Putinin tukeminen ja tämän kannatuksen lisääminen tunnettujen urheilutähtien avulla. Ovetshkin voidaan laskea Putinin urheiludiplomatian ykköstähtien joukkoon.

Lue lisää: Kommentti: Aleksandr Ovetshkin vaikenee yhä suhteestaan Putiniin, vaikka syitä on taas yksi vähemmän – näin sotarikollisen ystäviin pitäisi reagoida

KainulaiNen jatkoi haastetta myös sunnuntai-illan ottelussa Washingtonin ja Bostonin välillä. Haastetta ei helpottanut se, että Ovetshkin on Washingtonin tämän kauden paras pistemies ja paras maalintekijä.

Viikonlopun otteluissa Ovetshkinin koskiessa kiekkoon Kainulainen jatkoi usein lausettaan venäläistähteä huomioimatta. Välillä hän hiljentyi Ovetshkinin kiekonkuljetusten ajaksi tyystin.

Aleksandr Ovetshkinia ei huomioitu Viasatin selostuksessa.

Venäläistähti onnistui molemmissa otteluissa maalinteossa, jolloin suomalaisselostaja osoitti luovuuttaan.

– Tuttu mies kihauttaa kiekon etukulmasta sisään. Vajaa viisi minuuttia on ottelun toista erää takana, kun Capitals-kippari hakkaa kiekon maaliin. Ei mitenkään yllättävä maalintekijä, se on 15. ylivoimaosuma, jonka ”kasi” painaa tällä kaudella, Kainulainen selosti Ovetshkinin 3–3-tasoitusmaalin Pittsburghia vastaan.

Sunnuntai-iltana Ovetshkin teki 4–2-osuman Bostonin tyhjään maaliin pelin viimeisellä sekunnilla.

– Se on maali numero 45 tälle harmaaparralle, Kainulainen virkkoi.

Ovetshkin on tehnyt tällä kaudella 70 ottelussa tehopisteet 45+38=83. NHL:n tämän kauden maalipörssissä venäläinen on neljäntenä.

Maanantaina Kainulainen twiittasi kiitoksen saamastaan palautteesta.

– Kiitos viikonlopun viesteistä. Sanat ovat maailman arvokkaimpia voimavaroja, mutta myös hiljaisuus voi kuulua kauas ja voimakkaana, Kainulainen kirjoitti.

Juttu täydennetty kello 14.24: Lisätty loppuun Kainulaisen maanantaina Twitterissä julkaisema viesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?