Raivostunut Jesperi Kotkaniemi ryntäsi tappelemaan venäläispelaajan kanssa – tuomaristo ei katsellut hyvällä

Jesperi Kotkaniemi heitti hanskansa ja ryntäsi tappelemaan.

Jesperi Kotkaniemi syöksyi puolustamaan joukkuekaveria.

Carolinan Jesperi Kotkaniemi, 21, on pelannut viime ajat joukkueensa nelosketjussa.

Lauantain vierasottelussa St. Louisissa Kotkaniemi vaikutti omaksuneen myös entisaikaan nelosketjun miehille tutun ”poliisin” roolin.

St. Louisin tulokashyökkääjä Aleksei Toroptshenko, 22, taklasi toisessa erässä Kotkaniemen ketjukaveri Derek Stepania sillä seurauksella, että tämä jäi jäähän makaamaan.

Kotkaniemi ei aikaillut. Hän viskasi hanskansa jäähän ja syöksyi venäläisen kimppuun.

Toroptshenko oli täysin helisemässä raivostuneen Kotkaniemen moukaroidessa nyrkeillään. Tuomareiden kiirehtiessä väliin porilainen kiskoi vielä Toroptshenkon paidan tämän pään yli niin, että venäläinen enää edes nähnyt mitään.

Tuomaristo ei katsellut Kotkaniemen touhuja hyvällä. He eivät nähneet Toroptshenkon taklausta Stepaniin rangaistuksen arvoisena, joten Kotkaniemi sai tappeluvitosensa lisäksi vielä kahden minuutin jäähyn tappelun aloittamisesta ja päälle kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Siis yhteensä 17 minuutin kakun.

Venäläinen selvisi viiden minuutin tappelujäähyllä.

Kotkaniemi pääsi palaamaan peliin vasta kolmannessa erässä. Myös Stepan ja Toroptshenko pystyivät jatkamaan ottelua.

– Oli mahtavaa nähdä. Tämä on joukkuepeli. Stepania taklattiin, ja Kotkaniemi meni auttamaan joukkuekaveria. Otti tappelun ja teki aika hyvää työtä, kehui Carolinan maalivahti Antti Raanta ottelun jälkeen.

– Mutta luulen, että hänellä on yhä enemmän annettavaa hyökkäyssuuntaan kuin nyrkkeilykehään. Mutta hyvää työtä ja oli hienoa nähdä vähän tunnetta.

Kyseessä oli jo toinen kerta tällä kaudella, kun Kotkaniemi heitti hanskat puolustaakseen telottua joukkuekaveriaan.

Ensimmäisen kerran Kotkaniemi tappeli NHL:ssä jo pari vuotta sitten.

– Olen tiennyt Kotkaniemen 10-vuotiaasta asti, joten tiedän, että hänessä on tätä tappelijaa sisällään, Raanta sanoi.

Kotkaniemi on tehnyt nopeasti vaikutuksen Carolinassa, sillä viime viikolla hän allekirjoitti peräti kahdeksan vuoden ja 38 miljoonan dollarin jatkosopimuksen.

Itse ottelussa Carolina murjoi St. Louisin maalein 7–2. Kotkaniemi nappasi ottelussa yhden syöttöpisteen. Myös Sebastian Aho (0+1) ja ottelun kakkostähdeksi valittu Teuvo Teräväinen (0+2) kunnostautuivat syöttötalkoissa.

Raanta puolestaan torjui Carolinan maalilla 30 kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?