Patrik Laine äimistyi 18-vuotiaasta suomalais­lupauksesta – täräytti tyhjentävän kommentin

Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Olaus Alinen kävi vierailulla Columbuksessa.

Olaus Alinen on jenkkifutiksen lupaus.

13.3.2022 22:38

NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on amerikkalaisen jalkapallon kaikkien aikojen parhaisiin suomalaispelaajiin kuuluvan Klaus Alisen ystävä. Alisen poika Olaus Alinen puolestaan on amerikkalaisyliopistojen himoitsema jenkkifutislupaus, ja 18-vuotias Olaus käväisi hiljattain Columbuksessa tervehtimässä Kekäläisen ohella muitakin kaupungin suomalaissuuruuksia.

The Athletic -sivusto raportoi, kuinka kaksimetrinen ja päälle 140-kiloinen Olaus Alinen vietti Columbuksessa muutaman päivän Kekäläisen perheen vieraana. Matka Columbukseen toi samalla vierailun kaupungissa sijaitsevaan Ohio State -yliopistoon, joka on yksi yli neljästäkymmenestä Alista jenkkifutisjoukkueeseensa havittelevasta yliopistosta.

Nuorukaista tavoittelee Ohio Staten ohella moni muukin amerikkalaisen jalkapallon yliopistosarjan huipputason opinahjo, muun muassa Alabama, Georgia, Miami, USC ja Stanford.

–  Olin todella vaikuttunut hänestä. En ole (amerikkalaisen) jalkapallon asiantuntija enkä yritäkään olla, mutta olin vaikuttunut hänestä ihmisenä. Siitä, kuinka aikuismaisesti hän käsittelee tätä prosessia ja näitä niin monia stipenditarjouksia (yliopistoilta), Kekäläinen kehui Alista The Athleticin mukaan.

Lue lisää: Huippuyliopistot kosivat kilpaa suomalaista Olaus Alista – ”Sieltä tulee miljoona puhelua ja viestiä koko ajan”

Kekäläinen kävi Alisen kanssa Ohio Statessa tutustumassa harjoitteluun ja yliopiston fasiliteetteihin.

–  Toivottavasti hän tulee Ohio Stateen ja tekee meistäkin futisfaneja. Vierailu (yliopistoon) ei ollut virallinen, mutta autoin häntä mielelläni. Suomalaiset pitävät yhtä, Kekäläinen sanoi.

Kekäläinen vei nuoren vieraan tietysti myös Blue Jacketsin tiloihin tapaamaan Patrik Lainetta ja maalivahti Joonas Korpisaloa, joka muuten on Alisen tavoin porilainen.

–  Olauksella on numeron 52 kenkä. Hän pelasi nuorempana jääkiekkomaalivahtina, mutta hänelle ei enää löytynyt tarpeeksi isoja luistimia, joten hänen piti lopettaa jääkiekko, Kekäläinen selvitti.

Laineelle tapaaminen oli vaikuttava.

–  No on iso, iso poika, Laine myhäili iso hymy kasvoillaan.

–  Toivottavasti hän tulee tänne (kouluun), jotta saamme vähän enemmän suomalaisuutta tähän kaupunkiin. Olisi hauska käydä katsomassa suomalaisen pelaavan (Ohio Statessa). Hänellä on hieno tilanne, hän saa valita mihin menee. Jos hän päättää tulla tänne, voin yrittää auttaa, jos on jotain kysyttävää, Laine jatkoi.

Olaus Alinen nautti Jackets-tähtien tapaamisesta, kuten koko Columbus-visiitistä.

–  Oli tosi upeaa tavata heidät, (Laine ja Korpisalo) ovat pelaajia, joita olen seurannut, ja arvostan heitä kovasti. Näin sekä Columbuksen että Ohio Staten, ja on hyvä, kun on tuollainen linkki Columbukseen. Jos valitsen Ohio Staten, se voi auttaa todella paljon, Alinen mietti viitaten Columbuksen suomalaisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?