Aleksandr Ovetshkinille buuattiin ja hymni laulettiin ukrainaksi – sitten Mikko Koskinen näytti venäläiselle kaapin paikan

Putinin tukijan vastaanotto Edmontonissa ei ollut lämmin.

Edmonton kaatoi Aleksandr Ovetshkinin johtaman Washingtonin.

10.3. 6:35

Kanadan ukrainalaisin kaupunki Edmonton, lempinimeltään Edmonchuk, isännöi keskiviikon NHL-kierroksella Aleksandr Ovetshkinin kipparoimaa Washington Capitalsia.

NHL:n kahden kansallislaulun rajoituksen vuoksi Ukrainan kansallishymniä ei tällä kertaa kuultu, mutta Edmontonin ukrainalaiskuoro esitti Kanadan kansallislaulun puoliksi ukrainan kielellä.

Vladimir Putinin tukijana tunnettu Ovetshkin poimittiin sen aikana ohimennen tv-kuviin vaihtopenkiltä. Hän katseli ilmeettömänä lattiaan.

Oilersin seurapomo oli ennen ottelua kannustanut joukkueen faneja pukeutumaan Ukrainan väreihin ja ilmaisemaan näin tukensa.

Katsomossa näkyikin useita Ukrainan lippuja ja asusteita, vaikka mikään keltasininen meri Rogers Place ei keskiviikkona ollutkaan.

Yksi iso Ukrainan lippu oli Washingtonin vaihtopenkin takana. Myös kotijoukkueen pelaajien kypäriä koristivat Ukrainan liput.

Edmontonin ukrainalaiskuoro lauloi Kanadan kansallislaulun puoliksi Ukrainaksi.

Katsomossa oli useita Ukrainan lippuja.

Edmontonilaisyleisön inhokista ei ollut epäselvyyttä. Ovetshkinille buuattiin voimakkaasti etenkin ottelun alussa, ja vihellyksiä kuului läpi ottelun hänen koskiessaan kiekkoon.

Edellisottelussa NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä kolmantena olevan Jaromir Jagrin rinnalle noussut Ovetshkin oli nähtävästi päättänyt hiljentää yleisön tykittämällä verkon tötterölle.

Edmontonin maalilla Mikko Koskinen oli kuitenkin toista mieltä. Ovetshkin tulitti ottelussa peräti kahdeksan laukausta kohti maalia, mutta jokainen niistä pysähtyi Koskiseen.

Joukkoon mahtui useampikin loistopelastus.

Ovetshkin ei lopulta yltänyt tehopisteille lainkaan. Kahdeksan laukausta oli venäläistähden korkein lukema kuuteen viikkoon.

Edmonton voitti ottelun jatkoajalla Connor McDavidin osumalla 4–3. Capitals venytti pelin jatkoajalle T.J. Oshien ajassa 59.58 tekemällä tasoitusmaalilla.

Koskiselle kirjattiin 29 torjuntaa.

Kolmen ottelun tappioputkensa katkaisseelle Oilersille voitto oli arvokas, sillä se taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta. Parhaillaan joukkue on juuri pudotuspeliviivan alla yhdeksäntenä Läntisessä konferenssissa.

Edmontonin toinen suomalaispelaaja Jesse Puljujärvi on ollut kolmen viikon ajan sivussa peleistä loukkaantumisen vuoksi. Puljujärven alavartalovamman toipumisajaksi arvioitiin alun perin neljä viikkoa.

Fakta

Ukrainalaisuus on vahvasti läsnä Edmontonissa.

Kanadassa arvioidaan asuvan noin 1,4 miljoonaa ukrainalaistaustaista ihmistä, mikä on enemmän kuin missään muussa maassa Ukrainan ja Venäjän jälkeen. Suurimmat keskittymät ovat Edmontonin ja Winnipegin alueilla.

Edmontonissa asuu noin 160 000 ukrainalaistaustaista ihmistä, mikä on yli kymmenen prosenttia alueen asukkaista. Koko Albertan provinssissa lukema on noin 370 000.

Edmontonin kaupungin lempinimi onkin Edmonchuk viitaten sen runsaslukuiseen ukrainalaisväestöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?