Väite: Aleksandr Ovetshkinin NHL-seura halusi kieltää Ukrainan liput katsomosta – seuralegenda pöyristyi

Calle Johanssonin mielestä Washington Capitals toimi ajattelemattomasti. Kohun noustua Capital One Arena kiirehti korjaamaan väitteet lippukiellosta.

Ukrainan lippuja ei sallita, kun Aleksandr Ovetshkin pelaa.

Sosiaalisessa mediassa alkoi perjantaina kiertää kuva, joka sisälsi ohjeita NHL-joukkue Washington Capitalsin kotijäähallin työntekijöille.

Somessa kohun nosti se, että halliin ei enää saisi tuoda Ukrainan tai Venäjän symboleja – oletettavasti esimerkiksi Ukrainan lippuja.

Edellisen viikon aikana monissa urheilutapahtumissa on nähty Ukrainan lippuja, joilla katsojat ovat osoittaneet solidaarisuuttaan maan kärsimystä kohtaan. Venäjä hyökkäsi viime viikolla Ukrainaan. NHL-otteluissa on jopa laulettu Ukrainan kansallislaulua.

Aftonbladet kysyi lippukiellosta Capitalsin entiseltä pelaajalta, ruotsalaiselta Calle Johansonilta.

– Se tuntuu väärältä. Tässä tilanteessa ihmisten pitää saada näyttää tukensa Ukrainalle. Henkilökohtaisesti kieltäisin toisen symbolin, mutten toista. Olen Ukrainan puolella, kuten 90 prosenttia maailman väestöstä, Johansson sanoi ruotsalaislehdelle.

Hän arveli, että poliittisiin kannanottoihin voidaan suhtautua herkemmin Yhdysvaltojen pääkaupungissa Washingtonissa, ja siksi Capitals on vain päättänyt kieltää könttänä sodan molempien osapuolien symbolit. Lopputulema ei vaikuta ruotsalaisesta tyydyttävältä.

Perjantai-iltana lippukohun noustua Capitalsin kotiareena Capital One Arena kiirehti oikomaan väitteitä somekanavissaan.

Areena tiedotti, että maiden liput ovat yhä sallittuja ottelutapahtumissa, kunhan ne ”eivät estä näkymiä tai haittaa ottelukokemusta”.

Politiikka on ollut kuuma aihe Capitalsin ympärillä. Joukkueen ykköstähti, venäläinen Aleksandr Ovetshkin on armoitettu Vladimir Putinin kannattaja. Ovetshkin poseeraa Instagram-tilinsä profiilikuvassa yhdessä kotimaansa presidentin kanssa.

– Tunnen ”Ovien”hyvin ja tulen hänen kanssaan hyvin juttuun, mutta tässä tapauksessa en missään nimessä pidä hänen puoltaan. Hänen pitää tajuta, mitä tapahtuu ja muuttaa käsitystään, Johansson, 55, sanoo.

15 kautta Washingtonissa pelannut ruotsalainen on sitä mieltä, että tämän hetkiset tapahtumat tärvelevät Ovetshkinin maineen ikuisiksi ajoiksi.

– Jos Ovetshkin olisi sanonut, että tuomitsen sodan ja pidän sitä katastrofina, olisi tilanne toinen. Mutta hän ei ole edelleenkään tuominnut sotaa, Johansson kommentoi.

Ovetshkin piti viime viikolla lehdistötilaisuuden, jossa hän toisaalta toivoi sodan loppuvan ja toisaalta sanoi Putinin olevan yhä ”hänen presidenttinsä”.

Klo 00.34: Lisätty tieto Capital One Arenan tiedotteesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?