Suomalaiselle kiekkopomolle tuomio törkeästä veropetoksesta – jätti ilmoittamatta NHL-seuroilta saamiaan tuloja

Entinen huippukiekkoilija jätti ilmoittamatta verottajalle NHL-seuroilta saamiaan tuloja.

27.1. 16:20

Entinen TPS:n liigajoukkueen kapteeni ja seuran urheilutoimenjohtaja Ari Vuori on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä veropetoksesta.

Veropetos liittyy tuloihin, joita Vuori sai toimiessaan NHL-seura Detroit Red Wingsin pelaajatarkkailijana ja Toronto Maple Leafsin Euroopan kykyjenetsijöiden johtajana.

Tuomion mukaan Vuori jätti ilmoittamatta kaikki Detroit Red Wings Inc:ltä vuonna 2015 saamansa ansiotulot ja osan Maple Leaf Sport & Entertainment Ltd:ltä saamistaan ansiotuloista vuosina 2015–2019.

Vuori jätti ilmoittamatta yhteensä 461 061,20 euron ansiotulot, mikä tarkoittaa yhteensä 237 529,49 euroa vältettyjä veroja.

Vuori suostui asian käsittelyyn tunnustamisoikeudenkäynnissä ja tunnusti menetelleensä tuomioesityksessä kerrotuin tavoin.

– Sen lisäksi, että veropetoksella on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä, rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Kokonaisarvioinnissa tulee ottaa huomioon pitkä tekoaika, käräjäoikeuden tuomiossa linjattiin.

Vuori tuomittiin vuoden ja yhden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi hän joutuu korvaamaan Verohallinnolle edelleen maksamatta olevia veroja 45 236,09 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, ja siihen voi hakea muutosta hovioikeuden kautta.

Vuori on pelaajauransa jälkeen toiminut kykyjenetsijänä kolmessa eri NHL-seurassa vuodesta 1996 lähtien, ensin Los Angeles Kingsin, sitten Detroit Red Wingsin ja nykyisin Toronto Maple Leafsin palkkalistoilla.

Toronton palveluksessa hän on ollut vuodesta 2015 lähtien Euroopan pääkykyjenetsijänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?