Ville Husson maaginen vire jatkuu! NHL:n tulikuumin maalivahti seisoi taas päällään

NHL:n maalivahtitilastojen ykkösnimi Ville Husso säkenöi Vancouverissa.

Ville Husso masensi tällä kertaa Vancouverin.

24.1. 7:50

St. Louis Bluesin Ville Husso, 26, on yltynyt ilmiömäiseen iskuun NHL:ssä.

Edellisottelussaan lauantaiaamuna kauden toisen nollapelinsä pelannut Husso loisti jälleen kaukalon kuninkaana, kun St. Louis haki varhain maanantaiaamuna 3–1-vierasvoiton Vancouverista.

Taas tähdistöön valittu Husso torjui 38 laukausta.

Vancouver oli ottelussa selvästi niskan päällä ja voitti laukaukset murskaavasti 39–17. Maaliodottamaa Canucks loi yli neljän maalin edestä, mutta tulikuuma suomalaisvahti ryösti pisteet Bluesille, joka nousi Läntisessä konferenssissa toiseksi.

Ainoan maalinsa Husso päästi avauserässä. Maali tuli heti sen jälkeen, kun St. Louis oli Husson johdolla tappanut kahden minuutin kahden miehen alivoiman. Kaikkiaan Vancouver rummutti avauserässä 21 laukausta kohti maalia.

Helsinkiläisvahti on haastamassa nyt tosissaan Jordan Binningtonia St. Louisin ykkösvahdin paikasta. Vancouverin ottelu oli jo kolmas peräkkäinen, jossa Stanley Cup -vahti joutui avaamaan luukkua suomalaiskollegan loistaessa maalilla.

Husso torjui avauserän kiekkosateessa 20 kertaa.

Kauden 12 ottelustaan Husso on voittanut kahdeksan ja hävinnyt vain kahdesti varsinaisella peliajalla. Torjuntaprosentti on huima 94,1 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.93.

Molemmissa tilastokategorioissa Husso on NHL:n paras maalivahti vähintään kuusi ottelua pelanneiden joukosta.

Jälleen tuoreimman ottelun jälkeen Hussolta tiedusteltiin lehdistötilaisuudessa, mistä itseluottamus ja huimat otteet kumpuavat.

– Olen sanonut tätä aiemminkin, mutta kyse on harjoittelusta ja siitä, että opin viime kaudesta paljon ja treenasin kesällä hyvin. Täytyy vain jatkaa kovaa työntekoa, Husso sanoi.

– Menen vain päivä ja peli kerrallaan. En voi miettiä liikaa eteenpäin.

Husso oli loukkaantumisen vuoksi hiljattain kuukauden ajan sivussa, mutta kun hän reilut pari viikkoa sitten palasi, jälki on ollut tyrmäävää.

Sen jälkeen Husso on pelannut viisi ottelua, voittanut niistä jokaisen ja päästänyt tänä aikana vain kuusi maalia selkänsä taakse. Husson tämän vuoden viiden ottelun tilastorivi on posketon: 96,3 ja 1.20.

St. Louisin kovapalkkaisen ykkösvahdin Binningtonin, 28, kauden 22 ottelun tilastorivi näyttää lukemia 90,6 ja 3.05.

Tätä menoa asetelma Binningtonin ja Husson välillä on palaamassa ”ennalleen”.

Aikoinaan Husso oli nimittäin AHL:ssä kaksikon marssijärjestyksessä edellä. Hän kuitenkin loukkaantui ikävään saumaan, jolloin Binnington sai näyttöpaikan ylhäältä tammikuussa 2019.

Se näyttöpaikka huipentui samana keväänä Stanley Cup -juhliin, ja Binnington on siitä lähtien ollut St. Louisin selvä ykkösvahti.

Husso puolestaan tahkosi farmiliigoissa neljän vuoden ajan, kunnes vihdoin viime talvena debytoi NHL:ssä.

750 000 dollarin minimipalkalla kiekkoja torjuva Husso pelaa nyt viimeistä sopimuskauttaan, ja kauden jälkeen hän on vapaana agenttina vapaa valitsemaan seuransa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?