Keskustelu Mikko Koskisen korvaamisesta kiihtyy – ”Kuinka paljon parempi Joonas Korpisalo oikein on?”

Edmontonin vaihtoehdot Mikko Koskisen korvaajaksi ovat vähissä.

Joonas Korpisalon nimi pyörii kauppahuhuissa.

23.1. 11:13

Edmonton voitti lauantaina, mutta Oilersin meno on kokonaiskuvassa ollut ankeaa NHL:ssä. Vaikka joukkuetta johtavat jääkiekkomaailman suurtähdet Leon Draisaitl ja Connor McDavid, on Oilersilla vaikeuksia päästä oikeille urille.

Pudotuspelipaikkakin uhkaa karata tyystin.

Syyksi romahdukseen paikalliset ovat löytäneet maalivahtipelin. Viime kaudella etevästi torjunut 39-vuotias Mike Smith kärsii loukkaantumisista. Mikko Koskinen on saanut moitteita niin seuran ulkopuolelta kuin suoraan päävalmentaja Dave Tippettiltäkin.

Tippett toki pakitteli sanoissaan myöhemmin, mutta maitolasi oli jo kaatunut lattialle.

The Athleticin NHL-sisäpiiriläinen Pierre LeBrun käy tuoreessa kolumnissaan läpi Oilersin akuuteimpia vaihtoehtoja maalin suulle juurikin Koskisen paikalle. LeBrunin mukaan markkinoilla on tällä hetkellä käytännössä kolme-neljä maalivahtia, jotka voisivat olla kohtuuhintaan saatavilla.

Nämä ovat Columbuksen Joonas Korpisalo, Dallasin Anton Hudobin ja Braden Holtby sekä mahdollisesti Chicagon Marc-Andre Fleury.

LeBrunin mukaan Oilers toivoisi pääasiassa maalivahtia, jonka sopimus päättyy kesällä. Näin on Korpisalon ja Holtbyn tapauksissa. Hudobinilla on vielä yksi lisävuosi jäljellä sopimusta 3,33 miljoonan dollarin hintaan.

Turhan tuttu näky tällä kaudella: taas yksi kiekko Mikko Koskisen selän takana.

Fleury olisi kenties unelmavaihtoehto kiitos kokemuksensa ja meriittiensä, mutta hän ei ole osoittanut halukkuutta lähteä Blackhawksista.

– Palataan aina samaan kysymykseen: Oli kyseessä sitten Korpisalo, Holtby tai Hudobin tai kuka tahansa muu vaihtoehto, kuinka paljon parempia he sitten lopulta ovat kuin Mikko Koskinen – kaikista hänen vaikeuksistaan huolimatta, LeBrun painottaa.

LeBrunin lausuntojen jälkeen lauantaina Koskinen auttoi Edmontonia katkaisemaan seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Koskinen torjui peräti 44 laukausta 5–3-voitossa.

Korpisalon torjuntaprosentti on ollut alle 90 neljänä viime viidestä kaudesta. Holtbyn viime kausi Vancouverissa oli heikko.

Hudobin osoitti puolitoista vuotta sitten kuplassa pystyvänsä huippupeleihin, kun hän auttoi Dallasin finaaleihin. Sen jälkeen pelit ovat menneet paljon huonommin. Hän joutui joulukuussa liigan siirtolistallekin. Kukaan ei poiminut häntä.

– Todellisuudessa Oilers tarvitsee terveen Mike Smithin loppukaudeksi, mutta sen varaan he eivät voi luottaa.

Fleuryn hankkiminen olisi selvästi hintavampaa kuin muiden vaihtoehtojen. Onko tämä kausi enää pelastettavissa siinä määrin, että esimerkiksi ykköskierroksen varauksesta kannattaisi luopua hänet saadakseen?

NHL:n kauppatakaraja on kahden kuukauden kuluttua, 21. maaliskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?