Clark Gillies on kuollut – ”Hän oli elämää suurempi”

NHL-tähti Clark Gillies on poissa.

Clark Gillies on poissa.

22.1. 10:22

Neljä kertaa NHL:n mestaruuden New York Islandersissa 1980-luvun alussa voittanut Clark Gillies on kuollut 67-vuotiaana, NHL kertoi nettisivuillaan.

Kanadalaishyökkääjä muodosti yhdessä Bryan Trottierin ja Mike Bossyn kanssa Islandersin ykkösketjun, joka johti joukkueen Stanley Cupin voittoon 1980.

Siitä alkoi Islandersin valtakausi, joka tuotti joukkueelle neljä perättäistä NHL:n mestaruutta ja päättyi vasta kevään 1984 finaalisarjaan, jonka Islanders hävisi Edmontonille. Sitä ennen Islanders teki NHL:n ennätyksen voittamalla 19 perättäistä pudotuspelisarjaa.

Islanders kertoi Gilliesin kuolemasta heti perjantain 4–0-voittoon Arizonasta päättyneen kotiottelun jälkeen.

–  Hän oli elämää suurempi. Kun ajattelit Clarkia, ajattelit häntä Islandersin pelaajana. Siitä ei ole epäilystä. Hän oli karismaattinen, pelasi oikein, oli osa yhteisöä. Hän oli hyvä joukkuekaveri ja fantastinen persoona. Sydämeni vajosi, kun kuulin uutisen tullessamme jäältä. Häntä kaivataan, häntä todella kaivataan, sanoi Islandersin valmentaja Barry Trotz.

190-senttinen Gillies yhdisti fyysisen pelityylin maalintekotaitoon ja keräsi 1974–1988 kestäneellä NHL-urallaan 319 maalia ja 378 syöttöä 958 ottelussa. 164 pudotuspeliottelussa hän laukoi 47 maalia ja syötti 47.

Islanders jäädytti Gilliesin pelinumeron 9 vuonna 1996, ja hänet valittiin jääkiekkoilun Hall of Fameen 2002.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?