Rasmus Ristolainen on joutunut taas keskelle täyttä kriisiä NHL:ssä - NHL - Ilta-Sanomat

Rasmus Ristolainen on joutunut taas keskelle täyttä kriisiä NHL:ssä – nyt tuli häpeällinen kylvetys

Philadelphia on täydessä kaaoksessa.

Tampa Bay kylvetti Philadelphiaa rumin numeroin.

6.12.2021 4:59

Kun Rasmus Ristolainen pääsi vihdoin kesällä pois NHL:n ikikyntäjä Buffalosta, auringon piti vihdoin alkaa pilkottaa turkulaispuolustajan risukasaan.

Niin ei kuitenkaan ole käynyt. Taas on sysisynkkää.

Ristolaisen edustama Philadelphia Flyers on ajautunut kriisiin. Joukkueen pelaamisessa ei toimi tällä hetkellä mikään, ja tappiokierre vain syvenee.

Sunnuntain kierroksella tappioiden sisuunnuttaman Flyersin odotettiin tulevan kulmahampaat esillä kotiotteluunsa Tampa Bayta vastaan.

Hampaita ei lopulta ollut lainkaan. Tampa pyyhki kotijoukkueella jäätä nöyryyttävin 7–1-lukemin, ja Broad Streetin yleisö buuasi raivoisasti omilleen.

Tappio oli Philadelphialle jo kahdeksas putkeen. Tänä aikana Flyersin reppuun on mätetty maaleja keskimäärin lähemmäs viisi ottelua kohden.

Tampa nuiji lammaslauman polvilleen jo ennen kuin ottelu oli ehtinyt puoliväliin. Ajassa 28.34 syntynyt 5–0-osuma kuvasti Flyersin kaaosta osuvasti.

Kotijoukkueen maalivahti Carter Hart lähti kauas maaliltaan pysäyttämään kiekkoa mutta antoikin sen suoraan Mathieu Josephille, joka lirutti kiekon maaliin.

– Olen pelannut monia häpeällisiä otteluita, tämä oli yksi niistä. Meidän täytyy ratkaista tilanne nopeasti, viimeistä sopimuskauttaan pelaava Flyersin kapteeni Claude Giroux sanoi ottelun jälkeen.

Ottelun jälkeen Flyersin kopissa oli pidetty jonkinlainen kriisipalaveri.

– Sen sisältö pysyy kopissa, Giroux ilmoitti.

– Mutta olen ollut täällä joukkueessa, joka hävisi kymmenen ottelua putkeen mutta pääsi silti pudotuspeleihin. Ehkä vähän outo nyt sanoa, mutta meillä on luottamusta toisiimme ja tiedämme, että voimme olla vaarallinen joukkue ja voittaa pelejä. Meidän täytyy vain nyt löytää kamppailuhalu ja röyhkeys.

Erityisesti Flyersin puolustuspelaaminen on ollut koko alkukaudella heikkoa, ja vastustajat ovat päässeet mellastamaan mielin määrin.

Joukkueen kesän suurhankinta, tähtipuolustaja Ryan Ellis on ollut sivussa lähes koko alkukauden, mutta yksin se ei selitä Flyersin ongelmia.

Kuten jokaisen muunkin Flyersin puolustajan myös Ristolaisen alkukausi on ollut vaisu.

Flyers alisuoritti materiaaliinsa nähden rajusti jo viime kaudella, ja päävalmentaja Alain Vigneault’n asemaa on alettu kyseenalaistaa voimakkaasti.

– Etsimme ratkaisua tähän tilanteeseen. Meillä kaikilla on työmme tehtävänä. Kaikkien täytyy tehdä osansa, Vigneault pohti.

– Tämän ryhmän johtaja, jolla on molemmat kädet ohjaimissa olen minä. Minun täytyy löytää keino saada tämä joukkue pelaamaan paremmin.

Ennen nykyistä tappiokierrettään Flyers onnistui keskinkertaisilla esityksillä raapimaan myös voittoja.

Ero pudotuspeliviivaan on nyt seitsemän pistettä. Tätä menoa pudotuspelihaaveet uhkaavat kuitenkin kaatua jo yllättävän nopeasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?