Evander Kane heivattiin AHL:ään - NHL - Ilta-Sanomat

Jättipalkkainen NHL:n pistelinko heivattiin AHL:ään – antaako kukaan kohutähdelle enää mahdollisuutta?

Mikään joukkue ei poiminut Evander Kanea siirtolistalta.

Evander Kanea (vas.) ei haluta San Jose Sharksiin.

30.11.2021 4:02

San Jose Sharksin tähtipelaaja Evander Kane, 30, sai ennen kauden alkua NHL:ltä 21 ottelun pelikiellon väärennettyään rokotetodistuksensa.

Pelikielto on nyt kärsitty, mutta ainakaan Sharksin paidassa Kanea tuskin ihan heti nähdään.

Joukkue nimittäin lähetti viime kauden maali- ja pistekuninkaansa AHL:ään. Muilla joukkueilla olisi ollut mahdollisuus poimia kanadalaistähti siirtolistalta, mutta kukaan ei sitä tehnyt.

Näin ollen muhkeaa seitsemän miljoonan dollarin kausipalkkaa nauttiva Kane suuntaa seuraavaksi San Jose Barracudan riveihin, jossa hänestä tulee farmiliigan ylivoimaisesti kovapalkkaisin pelaaja. Kanen sopimus on yksisuuntainen, joten palkka pysyy samana myös AHL:ssä.

Kanen jättimäistä sopimusta on jäljellä vielä kolme seuraavaakin kautta.

Lukuisissa kohuissa ja siviilielämäänsä liittyvissä oikeuskäsittelyissä ryvettyneestä Kanesta on muodostunut Sharksille todellinen ongelma.

Kesällä The Athletic uutisoi, etteivät Sharksin muut pelaajat halua erimielisyyksiä aiheuttavaa ongelmapelaajaa enää joukkueeseensa.

Laillisia perusteita Kanen jättisopimuksen purkamiselle ei myöskään ole. Koska sopimusta on jäljellä vielä useampi vuosi, sen ulosostokaan ei ole hyvä vaihtoehto, sillä siitä aiheutuvat rangaistukset kuormittaisivat Sharksin palkkakattoa pitkään.

Saako Kane enää mahdollisuutta NHL:ssä?

Kanen NHL-uran jatko on hämärän peitossa.

Kanen uusi agentti Dan Milstein kertoi maanantaina Donnie & Dhali -podcastissa, että hän etsii parhaillaan mahdollista kauppakumppania, joka olisi halukas hankkimaan Kanen San Joselta. Milstein kertoi olleensa yhteydessä ainakin Kanen kotikaupungin joukkueen Vancouverin kanssa.

Milsteinia haastattelut vancouverilaistoimittaja Rick Dhaliwal raportoi, että Sharks olisi valmis pitämään kontollaan maksimimäärän eli puolet Kanen seitsemän miljoonan kausipalkasta, jos joku NHL-joukkue suostuisi ottamaan Kanen.

Kane on pelannut NHL:ssä Atlantan, Winnipegin, Buffalon ja San Josen paidassa yhteensä 769 runkosarjan ottelua tehoin 264+242=506.

Kanadan maajoukkuetta hän on edustanut MM-kisoissa kolmesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?