Ville Ottavainen saa kehuja – NHL-seura hehkuttaa suomalaislupausta - NHL - Ilta-Sanomat

19-vuotias ja lähes satakiloinen suomalaislupaus saa suitsutusta NHL-seuralta – ”Olen huolissani niistä vanhoista miehistä...”

Ville Ottavainen jyrää tietään kohti kirkkaita valoja.

Ville Ottavainen on saanut hyvin vastuuta JYPin takalinjoilla.

28.11.2021 10:52

Upouusi NHL-seura Seattle Kraken varasi viime kesän varaustilaisuudessa yhden suomalaislupauksen, Ville Ottavaisen. Kraken huusi hänet neljännellä kierroksella numerolla 99.

JYPin liigajoukkueen takalinjoilla luutiva Ottavainen, 19, on näyttävä ilmestys. Mitat ovat 196 senttiä ja 99 kiloa.

Ja peli kulkee. Kokonsakin puolesta miesten peleissä pärjäävä Ottavainen on pelannut tällä kaudella 25 liigaottelua tehoin 3+3=6. Peliaikakeskiarvo on 15.54.

The Athletic -lehti haastatteli Troy Bodieta, entistä NHL-kovanaamaa, joka on tätä nykyä Krakenin urheilu- ja talouspuolen johtajia. Hän kommentoi lehdelle seuran varaamia lupauksia.

Bodie on Ottavaisesta innoissaan.

– Hän on iso vahva mies, jolla ei ole ongelmia pelata miehiä vastaan. Hitto, hän oikeastaan on jo mies fyysisiltä raameiltaan, Bodie sanoi lehdelle.

– Olen huolissani niistä vanhoista miehistä, jotka pelaavat tätä nuorta poikaa vastaan, joka on isompi ja vahvempi kuin he. Hän voi olla uhkaava vastus.

Kraken ei ole vielä tehnyt tulokassopimusta oululaislähtöisen Kärppien kasvatin Ottavaisen kanssa. Bodien mukaan askelmerkit ovat selkeät. Seuraava etappi on AHL.

– Sitten kun hän tulee tänne (Pohjois-Amerikkaan) ja pelaa AHL:ssä, voimme arvioida uudelleen, miten hän on sopeutunut (miesten peleihin), Bodie linjasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?