Tyler Seguin vilkaisi ottelutilastoja – Miro Heiskanen hätkäytti - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-tähti vilkaisi tilastoja ja ällistyi – ”Voi, Miro”

Miro Heiskanen urakoi ja loisti, kun Dallas löi Los Angelesin.

Tyler Seguin (toinen oik.) hämmästeli Miro Heiskasen (oik.) tilastoja ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan.

23.10. 11:32

NHL-seura Dallas Stars pääsi perjantain ja lauantain välisenä yönä juhlimaan 3–2-jatkoaikavoittoa Los Angeles Kingsistä kotikaukalossaan.

Dallasin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen oli mukana kaikissa kotijoukkueen maaleissa.

Hän syötti Tyler Seguinin avauserän osuman, viimeisteli itse kolmannessa erässä ja syötti vielä Denis Gurianovin jatkoaikamaalin.

Pelin jälkeen Seguin saapui lehdistötilaisuuteen kommentoimaan kaukalon tapahtumia. Hän sai eteensä pelin tilastot ja päästi ällistyneen huokauksen.

– Voi, Miro, Seguin sanoi Dallas Morning Newsin mukaan.

– Klassista Miroa. Ihan peruspeli... peliaikaa 29.07, maali ja kaksi syöttöä. Kaksi taklausta. Hän taklaakin. Mitä muuta häneltä voisi enää vaatia, Seguin ylisti.

Espoolaislähtöinen Heiskanen, 22, on aloittanut NHL-kautensa ryminällä. Hän on kauden viidessä ottelussa kerännyt 2+4=6 tehopistettä.

Heiskasesta puhutaan jo varteenotettavana ehdokkaana Norris Trophyn, eli NHL:n parhaan puolustajan palkinnon voittajaksi.

– Miro oli loistava, Dallasin valmentaja Rick Bowness sanoi.

– Hän dominoi kaukaloa. Miron harjoitusleiri sujui mainiosti ja se näkyy runkosarjassa. Hän pystyy pelaamaan 29 minuuttia ilman vaikeuksia. Hän on ollut mielettömän hyvä ja sellainen me haluamme hänen olevankin, Bowness jatkoi.

Heiskanen teki ennen kauden alkua kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen Dallasin kanssa. Sen aikana hän ansaitsee keskimäärin 8,45 miljoonaa dollaria (nykykurssilla 7,26 miljoonaa euroa) kaudessa.

Dallas Morning News kuvaili Heiskasen palkan tuovan kovia odotuksia sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Toistaiseksi suomalainen on ollut liksansa väärti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?